Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Bir Saatte 300 Dolar Yükseldi!

Dünyanın en büyük kripto parası olan Bitcoin nihayet 9 bin dolar seviyesini aştı.

TradingView verilerine göre Bitcoin’in fiyatı birçok borsada 9 bin doların üstüne geldi. Hatta Bitcoin 9 bin doları aşmakla kalmayıp 9 bin 100 ve 9 bin 200 dolar seviyelerini de aşmayı başardı.

Bitcoin fiyatı bundan yalnızca 1 gün önce 8 bin doların üstüne çıktı. Dolayısıyla Bitcoin’in yalnızca 1 günde 1000 dolar yükselmiş olması takdire şayan. Ayrıca Bitcoin bugün saat 06:25 gibi 9 bin doları aştı ve 45 dakika gibi bir süre içerisinde 9 bin 300 dolara kadar yükseldi.

Bu sabahki Bitcoin grafiği

Bu süreç içerisinde Bitcoin’in ticaret hacminin de kayda değer miktarda büyüdüğünü belirtmek gerekiyor. BTC’nin ticaret hacmi geçtiğimiz gün 30 milyar dolar seviyesinde seyrediyordu. CoinMarketCap verilerine göre bu sayı şimdi 65 milyon dolara kadar dayandı.

Piyasada yaşanan bu hareketliliğin etkilerini vadeli işlem piyasasında da görebiliyoruz. Bitcoin fiyatının son 1 saat içerisinde uçuşa geçmiş olması özellikle BTC’yi açığa satan yatırımcılar için pek iyi olmadı. DataMish verilerine göre BitMEX’te sadece 1 saat içerisinde 20 milyon dolarlık kısa pozisyon tasfiye edildi.

Vadeli işlem piyasasında son durum
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment