Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain CEO’su Yeni 7nm’lik Bitcoin Madencilik Çiplerini Duyurdu

Bitmain madencilik endüstrisi geçtiğimiz hafta içerisinde mükemmel haberlere şahit oldu. Bitfury’nin yeni 14nm’lik madencilik çipi Bitfury Clarke‘nin duyurulmasının ardından, Bitmain CEO’su bahsi bir kademe ileri götürdü ve oyunda ben de varım dedi. Ünlü madencilik devci 7nm’lik Uygulamaya Özel Tümleşik Devre veya ASIC cihazını tanıttı ve yeni modelin diğerlerine kıyasla daha üstün hash gücüne ve enerji verimliliğine sahip olduğunu vurguladı.

Söz konusu cihaz cuma günü Bitmain CEO‘su Jihan Wu tarafından Tiflis, Gürcistan sınırlarındaki bir etkinlik esnasında yapıldı. Daha sonra bir blog gönderisi ile de doğrulanan cihaz, SHA256 algoritmasına sahip kripto para birimlerinin madenciliği için tasarlandı. Söz konusu algoritma içerisinde yer alan asıl hedef kripto para birimi ise şüphesiz Bitcoin. Yeni ürünün ismi ise ”BM1391” olarak belirtildi.

Firma BM1391’in 7nm’lik FinFET isimli gelişmiş bir yarı iletken üretim teknolojisi ile yapıldığını ve ”bir milyardan daha fazla transistör” entegresi bulunduğunu vurguladı. Cihaz madenciliğin en büyük sorunlarından olan enerji konusunda da ekstra verimlilik vaat etmekte. Wu’nun belirttiğine göre BM1391 yapılan testlerde 42J/TH kadar düşük bir enerji harcamasına ulaşmış.

Firma henüz yeni ASIC hakkında detaylı bir rehber yayınlamadı ancak Bitmain bu raddeden sonra yeni cihazın toplu üretimine geçileceğini bildirdi.

Bitmain CEO’su Jihan Wu şu sıralar Bitcoin Cash topluluğu içerisinde özellikle Craig Wright ile bir takım sıkıntılar yaşamakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment