Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Poloniex Kripto Para Borsası Yüzde 190’lık Hacim Artışı Yaşadı ve Bittrex’i Geride Bıraktı!

Küresel piyasadaki en eski kripto para borsalarından birisi olan Poloniex, yıllar sonra süren duraklama döneminin ardından yine önde gelen kripto para borsalarından birisi olmak için aşama kaydetmeye başladı.

Poloniex 2015 yılına kadar Coinbase ile beraber en büyük kripto para borsalarından birisiydi. Traderlar tarafından küçük çaplı token ve alternatif kripto para birimleri için en çok tercih edilen borsa, Poloniex olmuştu.

Ancak borsanın meşruluğu ve Poloniex’in yönetime ekibinin borsayı kötü yönetmesi sonrası, platform Bittrex, Bitfinex, Binance, OKEx, Huobi, HitBTC ve bir çok diğer önde gelen borsanın gerisinde kaldı.

Circle Satın Alımı Yeniden Doğuşu Getirdi

Bir kripto para ve blockchain firması olan Circle, Şubat ayında ani bir hamle yaptı ve 400 milyon dolar karşılığında Poloniex’i satın aldı.

Poloniex satın alımı o zamanlar özellikle borsanın duraksama dönemine girmesi ve Binance gibi kripto para borsalarının piyasa üzerinde egemenlik kazanmaya başlaması nedeniyle çokça eleştirilmiş ve kötü bir yatırım olarak değerlendirilmişti.

Circle ekibi Poloniex borsasını ve yönetimini yerlere göklere sığdıramasa da, kripto para topluluğu 400 milyon dolar değer konusunda şüpheye düştü.

Circle’ın satın almadan bir ay sonra köklü değişikliğe gitmesi sonucu, Poloniex eski günlerine dönme sinyali vermiş olsa da, elde somut bir kanıt bulunmuyordu. Ancak 7 aylık sürece baktığımızda, Poloniex’in bugün Bittrex kripto para borsasını geçip, 20. sıraya yerleşmesi, Circle’ın iyi işler yaptığını kesin bir kanıtı.

Bugün borsalarda birbirini geçme durumu yaşandığı gibi, kripto para birimlerinde de aynı olay meydana geldi. Ripple %98’lere varan artış ile Ethereum’u geride bırakıp ikinciliğe yerleşti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment