Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain, Enerji Dostu ASIC Ekipmanını Tanıttı

Çin merkezli madencilik devi Bitmain, enerji dostu ASIC ekipmanını, yaptığı bir basın açıklaması ile tanıttı. Şirketten yapılan açıklamada 7nm’lik bu yeni ekipmanın, enerji tasarrufu sağlayacağı kaydedildi.

BM1397 adı verilen bu yeni ekipmanın, Bitmain’in bu yıl içerisinde çıkarmayı düşündüğünü iki yeni ASIC modeli olan Antminer S17 ve T17 modellerinde kullanıma uygun olacağı ifade edilirken; bu ekipman ile başta Bitcoin ve Bitcoin Cash olmak üzere, SHA 256 algoritmasını kullanan Proof of Work (iş ispatlı) kripto paraların madenciliğinin yapılabileceğine vurgu yapıldı.

BM1397’nin, şirketin bir önceki ekipmanı olan BM1391’e göre yüzde 30’a varan oranlarda daha az elektrik harcadığı da, şirket tarafından yapılan açıklamada dikkatleri çeken bir başka detay oldu.

Son dönemde ayı piyasasının etkilerini iyice hissettirmesi ile çok zor günler geçiren Bitmain, bu yeni ekipmanlar ile biraz olsun nefes almak istiyor. Madenciliğin karlılığının giderek azalması ve hatta bazı yerlerde direkt zarar yazan bir hale gelmesinin ardından zor günler geçiren firma, yönetimsel anlamda da krizler yaşamıştı.

Yaşadığı sıkıntıların sonucu olarak Bitmain, İsrail’deki Blockchain geliştirme merkezini kapatmıştı. Firma aynı zamanda Teksas’daki madencilik operasyonlarına da son verme kararı alırken, bir başka lokasyon olan Hollanda’da ise, küçülmeye gideceğini açıklamıştı.

Madencilik şirketlerinin yaşadığı sıkıntılar Bitmain ile sınırlı değil. Japon devi GMO ve Amerikan Nvidia şirketi de, kripto para ile ilgili olan ürünlere talebin azaldığını aktarmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment