Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’deki Vergi Dairesi Blockchain Platformu Kullanacak

Çin‘deki Guangdnog Belediyesi Blockchain teknolojisini kullanarak yeni bir platform geliştirmeyi planlıyor.

Çin’in en yoğun nüfuslu bölgelerinden biri olan Guangdong’daki Vergi Dairesi, Blockchain teknolojisini kullanarak yeni bir elektronik fatura platformu geliştirmeyi düşünüyor. Vergi Dairesi’ndeki yetkililer bu platformun hem çeşitli tüccarlar tarafından hem de genel olarak müşteriler tarafından kullanılabilmesini istiyorlar.

Yerel haber kaynaklarından Southern News Network tarafından yapılan habere göre Vergi Dairesi, bu platformu özellikle e-ticaret sektöründeki eksiklikleri giderecek şekilde geliştirmeyi planlıyor.

Belediye yetkilileri Blockchain teknolojisinin bu gibi vergi süreçlerini şimdikine kıyasla çok daha verimli hale getireceğini düşünüyorlar. Southern News Network’ün haberine göre Vergi Dairesi’ndeki yetkililer bu platformla birlikte ilgili süreçlerin çok daha adil ve şeffaf bir hal alacağına da inanıyorlar.

Yerel haber kaynaklarına göre Blockchain teknolojisi Çin’deki “vergi yetkilileri, fatura kesenler, vergi mükellefleri ve diğer taraflarca” yakından takip ediliyor. Öyle ki ülkedeki vergi yetkilileri bu teknolojiyi çeşitli alanlarda kullanmayı planlıyorlar.

Çin’deki vergi yetkilileri Blockchain teknolojisiyle ilgili çalışmalarını hızlandırıyorlar. Bundan birkaç ay önce Şenzen’deki yetkililer de elektronik fatura paylaşımı için Blockchain tabanlı bir platform geliştirdiler. Söz konusu bölgedeki yetkililer, Blockchain tabanlı bu sistemi doğrudan WeChat’in ödeme platformuna bağladılar ve vatandaşlara çok daha kullanılabilir bir hizmet sunmaya başladılar.

Çin Hükümeti şu ana dek kripto para sektörüne karşı çeşitli yaptırımlar uygulasa da ülkedeki yetkililerin Blockchain teknolojisine bakışı çok daha ılımlı yönde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment