Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain, İsrail Tabanlı Blockchain Geliştirme Merkezini Kapatıyor

Kripto para piyasasına hakim olan ayı piyasası, kripto para ve blockchain ile ilgili firmaları tek tek vurmaya devam ediyor. Dünyanın en büyük kripto para madencilik devlerinden birisi olarak gösterilen Çinli Bitmain, 10 Aralık tarihinde yayınlanan Globes haberine göre, İsrail tabanlı araştırma ve geliştirme merkezini kapatma kararı aldı.

Bitmaintech Israel isimli kurum, 2016 yılında blockchain teknolojisinin kullanımını araştırmak için kurulmuştu. Kurumun temel amacı BTC madencilik havuzlarını birbirine bağlamak ve Bitmain’in yapay zeka projesi Sophon için çalışmaları sürdürmek olarak biliniyordu. Yeni ortaya çıkan bilgilere göre kurumun 23 çalışanının hepsi ‘kovulacak’.

Bitmain’in İsrail şubesinin yöneticisi Gadi Glikberg, Bitmain’in uluslararası satış ve pazarlama departmanının başkan yardımcısı olarak görevine devam ederken, diğer elemanlara bu ayrıcalığın tanınmaması ve işlerine son verilmesi tepkilere yol açtı. Glikberg ise konu hakkında mevcut kripto para çöküşünü sebep gösterirken, şunları ifade etti:

”Kripto para piyasası geçtiğimiz bir kaç ay içerisinde yeniden uyanıştan geçti ki bu da Bitmain’i küresel çapta yaptığı çeşitli etkinliklerini araştırmaya ve mevcut durumla paralel olarak işlemlerini düzeltmeye itti.”

Bitmain bunun yanı sıra şu an hali hazırda iki dava ile de uğraşmakta. Bitmain’e karşı ilk açılan 5 milyon dolarlık dava, lisanssız ve yetki olmadan madencilik yapmayı konu alırken, ikinci açılan dava ise Bitmain, Bitcoin.com, Roger Ver ve Kraken kripto para borsalarına karşı açılan toplu bir dava konumunda.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment