Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin En Büyük İkinci Bankası, İnsan Hatasını Azaltmak İçin Blockchain’i Deneyecek!

Güney Kore’nin en büyük ikinci ticari bankası konumundaki Shinhan Bank, insanlardan kaynaklı hataların azaltılması için içsel işlemlerde blockchain teknolojisini deneyeceği bir projeyi başlattı. 10 Aralık tarihinde The Korea Times‘ın açıkladığı habere göre, proje özellikle Kore içerisindeki blockchain kullanımı açısından oldukça önem vaat etmekte.

Geçtiğimiz 18 ay boyunca hem kripto para birimleri hem de blockchain ile çeşitli entegrasyonları denemiş olan Shinhan, bunun yanı sıra çalışanlarının çeşitli blockchain uygulamaları ile ilgili bilgilerini arttırmak için de bir eğitim programı düzenlemişti.

Korea Times kaynağının aktardığı bilgilere göre, banka blockchain teknolojisini kullanarak 30 Kasım tarihinde swap işlemlerinin faiz oranını uygulamaya koydu ve bunu blockchain ile yapan ‘ilk’ Güney Kore bankası oldu.

Aktarılan bilgiye göre banka bundan sonra finansal kayıt tutma ve buna benzer işlemleri otomatik olarak yapabilmek ve insan hatasını azaltmak için, blockchain teknolojisini denemeye alacağı yeni bir proje başlattı ve projenin başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi durumunda blockchain teknolojisi banka için çok fazla alanda kullanılmaya başlanabilir.

Shinhan geçtiğimiz 2017 yılının Kasım ayında müşterilerine kripto para birimi cüzdanı hizmeti sunması ile yine gündeme gelmişti. Banka o tarihten beri blockchain teknolojisini kendi kurumu çapında çeşitli alanlarda kullanmasıyla da adından sık sık söz ettirdi. Özellikle Güney Kore ve Japonya gibi ülkelerde, kripto para birimlerine çok fazla sıcak bakılmasa da, blockchain teknolojisi konusunda çok büyük bir ilgi mevcut.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment