Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain Kurucusundan EIP 1559’a Destek

Maden devi Bitmain’in kurucularından Jihan Wu, Ethereum’un gelecek aylarda benimsemesi beklenen EIP-1559 tasarısına destek verdi. EIP-1559; tanıtıldığı günden beri en büyük eleştiriyi madencilerden alıyor.

1559 numaralı Ethereum Improvement Proposal (EIP-1559); Ethereum camiasında görüş ayrılıklarına yol açtı. Bu tasarıda; işlem ücretlerinin belirlenme mekanizmasının değişmesi, blokların duruma göre büyüyüp/küçülmesi ve madencilere ödenen ücretlerin bir kısmının yakılması öngörülüyor.

Bitmain kurucusundan destek geldi 

Kullanıcıların, post-EIP-1559 dönemde daha makul masraflarla işlem yapması bekleniyor. Madenciler, bu değişiklik sonucunda gelir kapılarından birini kaybedecekler. Onların bir kısmı, bu tasarıyı kabullenmeye yanaşmıyor.

Çinli gazeteci Wu BlockchainBitmain kurucusu Jihan Wu’nun EIP-1559 önerisini desteklediğini açıkladı. Wu, Vitalik Buterin öncülüğünde yapılan çalışmaların sonucunda ortaya “iyi bir tasarının çıktığını” söyledi. ETH fiyatının bu sayede yükselebileceğini ifade eden Wu, madencilere “buna karşı çıkmayın” çağrısında bulundu.

Yllardır süregelen “Bitmain’i kim yönetecek?” tartışmasında yer alan Wu, bu yıl Micree Zhan ile anlaşmaya vardı.

“Daha sürdürülebilir olacak”

Vitalik Buterin, 28 Şubat günü Çin’deki Ethereum topluluğu ile bir araya gelip bir AMA etkinliği düzenledi. Buterin burada EIP-1559 tasarısının, Ethereum’un ekonomik modelini “daha sürdürülebilir hale getirebileceğini” açıkladı.

Büyük ölçüde Roll-up teknolojisiyle ilgili konuşan Buterin, Ethereum Improvement Proposal 1559 hakkında şunları söyledi:

“EIP-1559 sonrası; işlem ücretlerinin büyük kısmı yakılacak. Ethereum’un ekonomik modeli daha sürdürülebilir olacak. … İnsanlar, maksimum arzı olmadığı için Ethereum’un istikrarsız olduğunu düşünüyorlar. Ama EIP-1559 sonrası, toplam ETH arzının azalmaya başlaması mümkün. … Bir yıldır çok fazla araştırma yapıyoruz. EIP-1559’ın riskleri ciddi ölçüde azalmış durumda.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!