Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

600 Milyon Dolarlık Anlaşma: Bitmain’i Kim Yönetecek?

Bitcoin (BTC) madenciliğinin dev ismi Bitmain, aylar süren bir sorunu yüz milyonlarca dolarlık anlaşma ile çözdü. Bitmain’in kurucu ortağı Micree Zhan, diğer kurucu ortak olan Jihan Wu’dan 600 milyon dolarlık hisse alacak.

Kripto para sektörünün dev ismi Bitmain, kendi içinde yaşadığı yönetim sorununu çözmeye yaklaşmış olabilir. 8BTC’nin haberine göre Micree Zhan, 2013 yılında şirketi birlikte kurduğu Jihan Wu’ya ve onun ekibine ait olan 600 milyon dolar değerindeki Bitmain hissesini devralacak. Ürettiği S9, S19 model cihazlarla tanınan Bitmain’in bu anlaşma sonrasında yeni bir yola girmesi bekleniyor.

Wu Jihan’ın Bitmain’den ayrılması bekleniyor

Micree Zhan ve Jihan Wu 2018 yılının sonunda bir anlaşmazlık yaşamaya başladı ve Jihan Wu’nun Bitmain’deki görevinde bazı değişiklikler yapıldı. Bu iki ortak bir yıl gibi bir süre boyunca şirketin ana faaliyetlerinden kimin sorumlu olacağına karar veremedi.

Wu Blockchain’in haberine göre bu sorun, 600 milyon dolarlık yeni anlaşma ile çözülecek. Şirkete bağlı olan BTC.com ve Bit Deer Jihan Wu’nun yönetimine bırakılacak. Jihan bunun yanı sıra şirketin Çin dışındaki tesislerinden sorumlu olacak. Jihan Wu ve ekibine bırakılacak bu projelerin değerinin 90 milyon dolar değerinde olduğu düşünülüyor.

Micree Zhan ise Bitmain’in maden ekipmanlarından (miner), yapay zeka projelerinden, maden havuzlarından sorumlu olacak. Zhan bunun yanı sıra Bitmain’in Çin’deki faaliyetlerini yürütecek.

Wu’nun ekibine 600 milyon dolar verilecek

Bitmain hissedarlarının 28 Aralık tarihinde bir araya gelmesi planlanıyor. Micree Zhan ve onun ekibi, bu toplantıda Wu Jihan ve onun ekibine 600 milyon dolar verip Bitmain’deki hisseleri devralacak. Micree Zhan bu işlem tamamlandıktan sonra şirketin en geç 31 Aralık 2022’ye kadar ABD borsasında listelenmesini umuyor. Bunun için Bitmain’in en az 5.5 milyar dolarlık değerlenmeye ihtiyacı var.

Bitmain bundan sonra ne yapacak?

Micree Zhan, Wu’ya ve ekibine 600 milyon dolar verebilmek için şirketin nakit rezervlerini kullanacak. Bitmain’in bu nedenle bir süre maddi problem yaşaması ve normale kıyasla daha agresif bir pazarlama stratejisi izlemesi bekleniyor.

Jihan Wu’nun Bitmain’deki görevinden ayrıldıktan sonra ne yapacağı bilinmiyor. Wu Blockchain’in iddiasına göre Jihan’ın Matrixport’a geri dönmesi, kendi yatırım fonunu kurması veya sıfırdan yeni bir şirket kurması mümkün olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!