Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain’in Madencilik Gücü Düşmeye Devam Ediyor

Bitmain geçtiğimiz gün geçtiğimiz haftalardaki performansına ilişkin bir rapor yayınladı. Bu rapora baktığımızda şirketin hash oranında genel bir düşüş görüldüğünü söyleyebiliyoruz.

Kripto para sektörünün en önemli şirketlerinden biri olarak gösterilen Çin merkezli Bitmain, geçtiğimiz son 30 gün içerisinde hash oranının kayda değer bir kısmını kaybetmişe benziyor. Bitmain’e ait olan cihazlar tarafından üretilen toplam hash oranı, mart ayından nisan ayına geçildiğinde çok ciddi ölçüde azaldı.

Bitmain tarafından yayınlanan rapora baktığımızda şirket cihazlarının mart ayı genelinde saniyede 1.692 katrilyon hash (PH/s) ürettiklerini, bu sayının mayıs ayının başında 237 PH/s’ye düştüğünü görüyoruz. Bu da Bitmain’in madencilik gücünün büyük bir kısmını kaybettiğini gösteriyor.

Bu sayıları şirketin geçtiğimiz yıl sergilediği performansla kıyasladığımızda aslında aradaki farkı çok daha net bir şekilde görmek mümkün. Şirketin Temmuz 2018’deki SHA256 hash oranı 1.692 PH/s seviyesindeyken bu sayı üç ay sonra, Ekim 2018’de 2.339 PH/s’ye yükselmişti.

Bitmain tarafından yönetilen Antpool ve BTC.com adlı iki farklı maden havuzu, Ocak 2019 verilerine göre Bitcoin ağındaki toplam hash oranının yüzde 23’ünü oluşturuyorlardı. Ancak Ocak 2019 tarihinden altı ay öncesine gittiğimizde bu sayının yüzde 41 düzeyinde olduğunu ve şirketin o dönemden beri düşüş halinde olduğunu görüyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment