Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain’in Rakibi MicroBT’nin Kurucusu Tutuklandı

Son zamanlarda adını sıkça duyurmaya başlayan MicroBT’nin kurucusu ve CEO’su Yang Zuoxing, yolsuzlukla suçlanıyor.

Yerel kaynaklar tarafından yapılan habere göre Shenzhen’deki yetkililer Yang Zuoxing’i 15 bin dolarlık yolsuzluk yapmakla suçlayıp kendisi hakkında tutuklama kararı çıkardılar.

Yolsuzluk Yaptı

Caixin gibi yerel kaynaklara göre Yang Zuoxing kısa süre önce yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle tutuklandı.

Zuoxing son zamanlarda adını sıkça duymaya başladığımız kripto para şirketlerinden MicroBT’nin kuruculuğunu ve CEO’luğunu üstleniyor. Kendisinin tam olarak ne şekilde yolsuzluk yaptığı, bu suçu tam olarak ne zaman işlediği ise bilinmiyor.

Bitmain Rekabeti

Yang Zuoxing, MicroBT’yi kurmadan önce madencilik devi Bitmain’de çalışıyordu. Ancak kendisi daha sonra Bitmain’den ayrılıp ona rakip olarak MicroBT’yi kurdu.

MicroBT geçtiğimiz birkaç ay içerisinde epey ciddi bir büyüme yaşadı. Şirketin ürettiği WhatsMiner ekipmanının şu anda yüzde 40’lık bir piyasa payı olduğu düşünülüyor.

MicroBT’nin bu kadar kısa süre içerisinde, bu kadar hızlı büyümüş olması aslında şirketin Bitmain ile arasındaki rekabeti iyice kızıştırdı. Bitmain 2017’de MicroBT’ye ve Zuoxing’e dava açmış, MicroBT’nin Bitmain patentli bir ekipmanı çaldığını öne sürmüştü. Ancak MicroBT, 2018’de temyiz yoluna giderek bu iddiaları çürütmüş ve davadan galip çıkmıştı.

Dikkat Çekti

Yang Zuoxing’in tam olarak ne gibi bir yolsuzluk yaptığı açıklanmadı. Ayrıca kendisinin 15 bin dolarlık bir yolsuzlukla suçlanmış olması bazı isimlerin dikkatini çekti.

Ortada kesin bir şey olmamakla birlikte bazı kripto para takipçileri Yang Zuoxing’in tutuklanmasında Bitmain’in parmağının olabileceğinden şüpheleniyorlar.

Bu şüpheler henüz herhangi bir şekilde doğrulanmış, teyit edilmiş değil. Ancak bu kripto para takipçileri ortada herhangi bir kanıt olmamasına rağmen Bitmain’den ve Jihan Wu gibi isimlerden şüpheleniyorlar. Öyle ki bazı isimler, Çin Hükümetinin Bitmain’e rakiplerini eleme konusunda yardım etmiş olabileceğini dahi düşünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment