Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain’in Tahtı Sallanıyor

Bitmain günümüzde kripto para dünyasının en büyük isimlerinden biri olarak gösteriliyor. Çin merkezli bu dev şirket uzun süre boyunca madencilik dünyasında neredeyse bir tekel kurmayı başardı. Ancak görünüşe göre Bitmain’in tahtı sallanmaya başladı.

Rakip Geliyor

Günümüzde Bitcoin madenciliğinin çok ciddi bir kısmı Çin’de yapılıyor. CoinShares’in araştırmalarına göre geçen yılın sonlarında BTC ağındaki toplam hash oranının yüzde 60’ından fazlası Çin’den geliyordu.

Çin’in madencilik konusundaki dev ismi ise her daim Bitmain oldu. Şu anda birçok kripto para madencisi ekipman konusunda Bitmain’e güveniyor ve bu da Bitmain’e devasa bir pazar payı veriyor. Ancak Bitmain’in rakibi olan MicroBT hızla büyümeye devam ediyor.

CoinDesk tarafından aktarılan bilgilere göre MicroBT geçen yıl ürettiği WhatsMiner M20 model cihazdan 600 bin adet sattı. MicroBT Satış Müdürü Vincent Zhang’in açıklamalarına göre bu cihazlar ortalama olarak 60 TH/s’lik bir performans gösteriyorlar.

Konu hakkında aktarılan bilgilere göre geçen yıl BTC ağındaki 30 EH/s’lik (1 EH = 1 milyon TH) hash gücü bu 600 bin adet cihazdan kaynaklanmış olabilir. Bitcoin’in hash oranı geçen yılın sonlarına doğru neredeyse 100 EH/s’ye çıkmıştı. Bu da MicroBT’nin pazar payının ciddi anlamda artığı anlamına geliyor.

Hala Lider

Piyasadaki MicroBT cihazlarının sayısında kayda değer bir artış söz konusu. Bu da MicroBT’nin Bitmain’i gerçekten tahtından edebileceği anlamına geliyor. Ancak bu noktada Bitmain’in sektörde hala lider olduğunu vurgulamak lazım.

2015-2016 yılları arasında AntMiner S7, 2017-2018 yılları arasında ise S9 modelini çıkaran Bitmain bu ürünlerle büyük bir başarı yakaladı. Ayrıca CoinShares’in araştırmalarına göre Bitmain’in pazar payı hala yüzde 60’ın üstünde gibi görünüyor.

Bu bilgiler ışığında Bitmain’in hala bir madencilik devi olduğunu söyleyebiliriz. Ancak şu aşamada Bitmain’in büyüme hızının yavaşladığını, MicroBT’nin ise rakibiyle arasındaki farkı hızla kapatmaya başladığını söyleyebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment