Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analiz: 18 Şubat 2020

10 Bin Doların Altına İnen Fiyat Her Şeyin Sonu Değil…

Merhaba,

Geçtiğimiz hafta içinde 10.500$ seviyesini test edip 15 Şubat Cumartesi itibariyle bir düşüş hamlesi içinde gördüğümüz Bitcoin fiyatı, hala 10.000$ seviyesine çıkma potansiyeline sahip. Ancak bunun için öncelikle 9.800$ seviyesini garanti altına almak zorunda. Coinmarketcap verilerine göre %62.4 oranında bir baskınlığa sahip olan kripto para piyasasının lideri bu baskınlığını arttırmak ya da en azından koruyabilmek için yarılanmadan önce 10.000$ kalesini geri alıp oradaki savunmasını sağlamlaştırmak gibi zor bir göreve hazırlanıyor. Basit adımlarla bu görevin nasıl sonuçlanabileceğini irdelemeye çalışalım.

Yılın başından itibaren bir yükseliş hareketi içinde seyrini sürdüren fiyatlar ilk kez bu yükseliş hareketinin oluşturduğu kanalın dışına çıkma eğilimi gösterdi. 9.512$ seviyesine kadar inme ihtimali olan hareketin devam etmesi durumunda 8.891$ ile 8.180$ seviyelerine kadar bu hareketini sürdürme potansiyeline sahip olduğunu söylemek gerekir. Yükselen trendin içindeki bu önemli destek noktalarından fiyatın geri dönmek için hamleler yapacağını ve bu hamlelerin ivmelerine göre fiyatın tekrar 10.000$ kalesine doğru yönünü çevirebileceğini belirtelim. Söz konusu düşüş hareketi için klasik bir geri çekilme demek yanlış olmaz.

Bitcoin fiyatları için son derece büyük öneme sahip olmasından dolayı birçok analiz yazımızda bahsettiğimiz Golden Cross, yeni boğa hamlesi için sona yaklaşıldığını bir kez daha doğrular nitelikte oluşmaya hazır görünüyor. Bu altın haçın/kesişimin kendini gerçekleştirmesi durumunda 10.000$ seviyesi hakkında “önemli bir destek” şeklinde konuşmaya başlayacağımızı ve ek olarak 10.000$’ın üstünde yeni desteklerden bahsedeceğimizi söyleyebilirim.

Günlük grafikte Ichimoku Bulutu her anlamda olumlu sinyallere sahip. Fiyat öncelikle boğa bölgesinde ve buluttan uzakta konumlanmış durumda. Tenkan Sen ve Kijun Sen’in birbirleriyle kesişme gibi bir niyetlerinin olmadığı görülüyor. Bununla beraber Chikou Span da 26 bar öncesinde fiyattan ve buluttan bağımsız bir şekilde yerini almış. Sadece bu birkaç olumlu sinyal bile fiyatın klasik geri çekilmelerin dışında yukarı yönde yoluna devam edeceğini gösteriyor.

Unutulmaması ve her zaman akılda tutulması gereken önemli husus; Bitcoin’in ani ve hızlı trend değişikliklerini sevdiği gerçeğidir. Bu nedenle eğer teknik analiz anlamında yeterli alt yapıya sahip değilseniz ve ne yaptığınızı tam olarak bilmiyorsanız bu türde hızlı ve ani fiyat değişikliklerine hazırlıklı olmalısınız.

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

22 – 23 Şubat tarihlerinde İstanbul’da Teknik Analiz Sanatı Eğitimi düzenlenmektedir.

Başvuru linkleri aşağıdadır.

teknikanalizegitimi.com

bitcointeknikanaliz.com iletişime geçiniz.

 

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment