Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain, Texas’ta Bir Veri Merkezi Açacak: Yerel Halk Durumdan Memnun

Dünyanın en önde gelen madencilik firmalarından birisi olarak da gösterilen Bitmain, Texas’ta yeni bir araştırma merkezi açmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde  1.1 milyar dolar kar elde eden Çin mekezli kripto para firmasıyeni açacağı merkezin süreçlerinin yönetilmesinde görev alacak personel aradığını da deklare etti.

Çin yerel basınında çıkan haberlere göre, Bitmain’in Texas’ta açmayı planladığı bu yeni merkez, bölge halkını da oldukça mutlu ederken, yerel halk, Bitmain’in bölgede açacağı merkez ile birlikte istihdam oranlarının artacağını düşünüyor. Texas bölgesi, enerji üretim ve tekstil firmalarının son dönemde kepenk kapatması ile son derece fazla sayıda artan işsiz nüfusla başa çıkmakta zorlanıyordu.

2014 yılında Aluminum üreticisi Alcoa üretim durdurma kararı almış ve ciddi bir işçiyi de işten çıkarmak zorunda kalmıştı.

Bu yıl başında ise Dallas merkezli firma Luminant da kömür santralini kapatmış ve yaklaşık 500 kişi işinden olmuştu.

Bitmain’in yeni üretim merkezinden, son dönemde yaşanan olaylardan sonra umutlu olduklarını belirten yerel halk ise, bunun topluma önemli kazançlar getirecek iş imkanları sunacağı konusunda hem fikir. Konu ile ilgili konuşan yerel yönetici Rebeca Vazquez, şunları söyledi:

”Bunlar teknik işler. Bunların maaşının yüksek olacağını düşünüyoruz. Bundan dolayı da mutluyuz.”

Ancak bazı otoritelere göre, Bitmain’in bu yeni merkezi, Texas halkının umduğu gibi uzun vadeli ve de iyi maaşlı iş fırsatlarını vermeyebilir. Konunun uzmanları, kripto para madencilik merkezlerinin genelde yatırım odaklı olduğunu belirtirken, Texas halkının umduğu gibi iş fırsatları ortaya çıkmayacağını ifade etti.

Bitmain, aynı zamanda Chandler, AZ’de ve Washinghton’da da iş imkanları sunuyor. Kuzey Amerika piyasasında giderek etkisini hissettiren firmanın, kısa ve orta vadede bu bölgeye odaklanmasını arttırarak sürdüreceği de gelen haberler arasında.

Bu ay başında Silikon Vadisi’nin göbeğinde oldukça büyük alana inşa edilmiş bir merkezi hayata geçiren Bitmain, yakın dönemde bir IPO aracılığı ile halka arz olmuş ve de yaklaşık 1 milyar dolar toplamıştı.

Firma, aynı zamanda Kanada’nın madencilik ile sıkça gündeme gelen şehirlerinden birisi olan Quebec’te de önemli bir veri merkezi açmıştı. Quebec, son dönemde madencilere verilecek elektrik tartışmaları ile gündeme geliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment