Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tom Lee’nin Sahibi Olduğu Araştırma Şirketi Fundstrat, Bitpay ile Anlaşarak Bitcoin’le Ödeme Kabul Etmeye Başladı

Tom Lee’nin başkanlığını yürüttüğü ve dönem dönem piyasa ile ilgili yaptığı tahminleri oldukça merak edilen Fundstrat Global Advisors, yaptığı açıklama ile Bitcoin ödemelerinin müşterileri için artık kabul edileceğini açıklarken, aracılık yapacak olan platformun da BitPay olduğunu belirtti. Fundstrat müşterilerinin, artık dünyanın en büyük Blockchain ödeme şirketi BitPay’den faydalanacağı belirtilirken, iş birliğinden duyulan memnuniyet bir kez daha dile getirildi.

Fundstrat, şu anda kripto para piyasalarında derinleme araştırmalar yapan çok nadir sayıda şirketten birisi. Şirketin kurucusu Tom Lee, CNBC ve çeşitli ekonomi kanallarına çok fazlaca sayıda çıkıp önemli açıklamalar yaparken, yaptığı tahminler her zaman için çok takip edilir ve çok konuşulur olmuştu. BitPay ile yapılan iş birliği üzerine konuşan Lee, şunları söyledi:

”Fundstrat, BitPay ile ödeme almanın banka transferlerine göre çok daha az maliyetli, çok daha hızlı ve çok daha basit olduğuna kanaat getirdi. Bitcoin ödemeleri de, bizim müşterilerimiz için oldukça tercih edilesi bir durum, özellikle de ABD dışı ikamet edenler için. Artık onlar da, bizim araştırmalarımıza ve özel analizlerimize Bitcoin ödemesi vasıtası ile ulaşabilecekler. Bu sayede de tüm o para birimi çevrilmesi ve gönderimi çılgınlıklarından kurtulmuş olacaklar.”

Açıklamada, Bitcoin ile ödeme yapmak isteyen müşterilerin Fundstrat’ın Müşteri Hizmetleri birimine ulaşmaları gerektiği belirtildi. Fundstrat’tan yapılan açıklamada birçok müşterinin şu anda bu hizmetleri kullandığı belirtilirken, şu ifadeler kullanıldı:

”Fundstrat müşterileri, artık maliyetli, karmaşık ve zor uluslar arası para transferi süreçlerinden kurtuluyor. BitPay’in de aracılığı ile, artık tamamen daha basit, sade, maliyet etkin ve hızlı ödeme çözümleri dönemi başlıyor. Bitcoin ödemeleri, bundan sonra Fundstrat müşterileri tarafından şirketimize yapılabilecek ve tüm bu zorlu banka transferi süreçlerini bir nebzede silecek bir uygulamayı siz değerli müşterilerimiz ile paylaştığımız için oldukça mutluyuz.”

İşletmelerin Bitcoin ve Bitcoin Cash kabul etmesini sağlamak amacıyla kurulan ve kısa bir süre içinde Fundstrat’ın da belirttiği gibi dünyanın en büyük Blockchain ödeme sağlayacısı olan BitPay’in CCO’su Sonny Singh de olaydan duyduğu memnuniyeti belirtti. Müşterileri arasında başta Microsoft olmak üzere Neteller, Newegg, Zynga ve Virgin gibi kurumlar da olan ve visa kartlarındaki dolarları da müşterilerinin kripto paraya çevirmesine olanak tanıyan şirketin yöneticisi Singh, duyduğu bu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

”Bitcoin ödemesi almak, birçok uluslar arası şirket için gerçekten de çok önemli. Bu sayede artık Fundstrat Asya, Afrika ve Latin Amerika’daki müşterilerinden çok çok kolay ödeme alacak ki bu eskiden neredeyse imkansızla eş değerdi. Yenilikçi bir yapıya sahip olan firma, Bitcoin kabul eden ilk araştırma firması olarak bir kez daha önemli bir hamle yaptı.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment