Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alp Işık, Bitcoin ETF’leri, Alt Koin Piyasası ve Elektronik Para Süreçleri Hakkında Konuştu

Türk kripto para camiasındaki isimlerden birisi olan Alp Işık, BusinessHT’de katıldığı bir programda Bitcoin ve Bitcoin ETF’leri hakkında konuştu. ETF’ler ile ilgili yapılan başvuruların fiyatta bir beklentiye yol açtığını belirten Işık, şunları söyledi:

”ETF’ler borsa yatırım fonu olarak görülüyor ve borsa ile uğraşmak istemeyen büyük yatırımcı için SEC’e geçen yıl da böyle bir başvuru gelmişti ve yine bu durum, kendini artış olarak göstermişti. Bu sene de bu yönde bir istek var. Bu da fiyatı 8 bin dolarlara kadar çıkardı.”

İran ve kripto para süreçleri ilgili de konuşan kripto para takipçisi Işık, şunları söyledi:

”Devletlerin kendi kripto parasını deneyeceği fikrini savunuyorum. Bu konuda gerekli yasal çalışmaların yapılıp bunun deneneceği konusunda fikrim belirli. Kripto paralar, ekonomisi özellikle de kötü giden ülkeler için artık bir nevi umut ışığı haline de gelmiş durumda. Kurtarıcı gözle bakılıyor. İran’dan böyle bir haber geldi ama daha önce de kripto paraları yasaklayacağı haberi gelmişti. Bu sefer daha ciddi duruyorlar, sene sonuna doğru daha somut bir şey çıkacağını düşünüyorum.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortak elektronik para süreci ile ilgisi de Işık şunları söyledi:

”Bizim için pozitif bir yararı olacaksa, avantajları dezavantajlarını baskılıyorsa, tabii ki denenebilir, neden olmasın. İki ülke arasındaki ticaret hacmini de arttıracaksa, kesinlikle denenebilir.”

Alt koin önerileri ilgili konuşan Işık, şunları söyledi:

”Ethereum’da Eylül ayında bir hard fork olacak. Ancak bunun tamamen yazılımsal olduğunu da belirtmek gerekiyor. Holochain konusunda Türkler’in ciddi ilgisi var ancak biraz hikayesel bir koin gibi görünüyor. Alt koinlerin fiyatının ne olacağı da çok sıklıkla merak ediliyor. Şu anda sahne Bitcoin’in ve onun şovunu izliyoruz. Bu hikaye bittiğinde yani ETF’ler olumlu ya da olumsuz sonuçlandığında alt koinlere para geçişi başlayacaktır. Bitcoin dominansı da çok ciddi seviyelere gelmiş durumda. Herkesin gündeminde Bitcoin var, alt koincilerin biraz daha beklemesi gerekiyor.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment