Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain ve ShapeShift Sonrası, Başka Bir Kripto Para Firması Daha Küçültmeye Gitti

2019 yılına giriş yapmış olsak da, geçtiğimiz yılın ‘nükleer kripto kışı’ hala etkilerini yitirmiş sayılmaz. Dünyanın en büyük kripto para madencilik firmalarından olan Bitmain sonrası, ConsenSys ve kripto para borsası ShapeShift hatta Huobi de küçültmeye gittiğini açıkladı ve ciddi anlamda çalışanı işten çıkardı.

Bunların üzerine sektörde tanınan kripto para firmalarından olan ve en çok kullanılan uygulamalardan birisi konumundaki Blockfolio da, elindeki yetenekleri işten çıkarmak zorunda kaldığını duyurdu.

Blockfolio Küçültmeye Gitti

Blockfolio CEO’su Edward Moncada, geçtiğimiz Ekim ayında 11.5 milyon dolar topladığını açıklamıştı. A serisi fonlamaya Danhua, Pantera Capital, BitMEX gibi önemli şirketler ve risk sermayeleri katılım gösterdi. Blockfolio , Dash kripto para biriminin ilk destekçileri ve geliştiricileri tarafından geliştirilmiş olup, kullanıcıların kripto para portföyleri hakkında ciddi bilgiler vermenin yanı sıra, portföy takibi ve başlıca kripto haber sitelerinden yapılan haberleri, küresel para birimi güncellemelerini ve fiyat alarmlarını kullanıcılarla buluşturmaktaydı.

 

Ancak görünüşe göre elde edilen fonlamaya rağmen, Blockfolio için işler iyi gitmiyor ve firma da ayıların darbesinden ölümcül yaralar alanlardan birisi olarak listeye dahil oldu. Blockfolio, 41 çalışan sayısını 37’ye düşürdü ve toplam 4 çalışanı ile yollarını ayırdı. Firma bunun yanı sıra tüketicilere kendi verilerinin kontrolünü vermeyi amaçlayan Datablock’u da ikinci plana attığını ve bunun için çalışan beş kişi ile yollarını ayırdığını duyurdu. The Block kaynağının aktardığı habere göre sözde ”veri hakları” projesi, 2017 yılının ortalarında kurulmasına rağmen ‘yarın yokmuşcasına para harcayıp’, yakın zamanda eski bir Wall Street çalışanını bünyesine katmış.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment