Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain’in Şirket Değeri 15 Milyar Doları Aştı!

Bitcoin madencilik devi Bitmain, pre-IPO’sunu tamamladı ve aldığı büyük yatırımlarla birlikte şirketin değeri 15 milyar doları aştı. Son olarak Cumartesi günü tamamlanan sürece katkıda bulunan bazı şirketler ise Çin’in teknoloji devi Tencent ve Japonya’dan Softbank gibi devler oldu. Softbank’ın ünlü taşımacılık şirketi UBER’in de %15 hissesine sahip olduğu biliniyor.

Çin’in önde gelen mesajlaşma uygulaması WeChat’in geliştiricisi lan Tencent firması ise, 1 milyar toplam kullanıcı sayısı ile Facebook’dan daha değerli bir şirket olarak gösteriliyor.

Habere göre, Bitmain bu aldığı yatırımların ardından Hong Kong borsasında Eylül ayında tamamen halka açılmayı planlıyor ve tahmini değerin 30 milyar dolar olacağı ifade ediliyor. Daha önce de şirket CEO’su Jihan Wu, IPO yapma yönündeki niyetlerini belirtmişti.

Bitcoin madenciliği konusunda artık çok büyük bir dev haline gelen Bitmain’in 2018 ilk çeyrek karı ise tahmini 1 milyar dolar olarak ifade ediliyor.

Bu arada, bir başka Çinli madencilik devi olan Canaan Creative’de, kendi IPO’sunu yine Bitmain gibi Hong Kong’da yapmak için çalışmalara başlamış durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment