Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain’in Yeni Çıkan Antminer Cihazı, Rekor Hızda Satıldı!

Bitcoin ve kripto para madencilik devi Bitmain, geçtiğimiz günlerde yeni madencilik cihazı Antminer Z11’i tanıttı ve görünüşe göre cihaza olan talep oldukça fazla çıktı. Bitmain 19 Mart tarihinde yaptığı bir resmi açıklamada Zcash gibi kripto para birimlerinin madenciliğini yapmak için tasarladığı Antminer Z serisi cihazlarının en güncel versiyonu olan Z11’in özelliklerini duyurmuştu.


Antminer Z11 isimli bu cihazın en çok öne çıkan özelliği eski versiyonu olan Antminer Z9’a kıyasla üç kat daha hızlı kazım yapabilmesi. Bitmain konu hakkında yaptığı açıklamada bunun şuana kadar tasarlanan en güçlü model olduğunu vurgulamıştı.

 

Pekin tabanlı kripto para madencilik devinin yaptığı açıklamalara göre, en son piyasaya sürülen cihazın kazım gücü 135 Ksol/s olarak biliniyor ve 2018 yılının Mayıs ayından sonra piyasaya sürülen ilk cihaz oldu. Antminer Z11’in daha yüksek güce sahip olmasının yanı sıra, Z9’a kıyasla %60 daha az enerji harcıyor olması da büyük bir avantaj.

Antminer Z11 cihazları ön satışa açılır açılmaz sadece 20 dakika içinde tükendi ve bu durum madencilik sektörünün yavaş yavaş toparlanmaya başlıyor oluşu şeklinde algılanabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment