Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre’den Yeni Regülasyon Hamlesi

İsviçre’de kripto para regülasyonları konusunda yapılan çalışmalar hız kazanmış bir şekilde devam ediyor. Son olarak yapılan çalışmalar sonucunda, hali hazırdaki birçok finans kuralının incelenerek kripto para sektörüne de uyarlanması yönünde yapılan başvuru hükümet tarafından görüşülecek.

Liberal görüşlü Giovanni Merlini’nin, eski kurallar ve finans çerçevelerinin gözden geçirilierek; uygun olanların kripto para sektörüne kazandırılması yönünde yaptığı başvuru; 99’a karşı 83 oyla kabul edilirken, 10 kişi ise oylamanın yapıldığı gün aktif olmadı.

Bu hamle ile birlikte hedeflenen esas şeyin kripto para kanunları hakkında doğan boşlukların kapatılması olduğu ifade ediliyor. Merlini, sektörde regülasyonlar her ne kadar çok iyi gitse de, kanunlarda doğal olarak bazı açıklar olduğunu ve bu açıkların da kara para aklanması, terör finansmanı ya da vergi kaçırılması gibi süreçlere kripto para dahiliyetini arttırdığını iddia etti.

Konuyla ilgili konuşan İsviçre Finans Bakanı Ueli Maurer de, hali hazırdaki regülasyon planına bu değişikliklerin ekleneceğini ifade etti. Başarılı siyasetçi, daha önce de yapmış olduğu açıklamada yepyeni kurallar çıkarmak yerine; eski kanunları iyi ve detaylı bir şekilde inceleyerek; onları Blockchain ve kripto para sektörüne dahil etmenin, daha akılcı bir yaklaşım olacağını iddia etmişti.

Gerek kripto para regülasyonları, gerekse de adaptasyon ve destek konusunda, Avrupa’nın birçok gelişmiş ülkesine göre daha iyi durumda olan İsviçre, bu alanda gelişmeye devam edecek gibi duruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment