Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX CEO’su Arthur Hayes ICO Firmalarını Eleştirdi

Dünyanın en popüler kripto para borsalarından birsii olan BitMEX‘in CEO’su Arthur Hayes, sadece yönettiği platform ile değil, aynı zamanda ara ara yaptığı fiyat tahminleri ve eleştirileri ile de gündeme gelen bir isim.

Hayes özellikle Bitcoin ve Ethereum odaklı fiyat tahminleri ile çok konuşulmuş ve ara ara borsa CEO’su olmanın bile önüne geçmişti. Geçtiğimiz günlerde BitMEX kripto para borsasının araştırma kolu BitMEX Research tarafından yapılan bir araştırma, ICO projelerinin arkasındaki ekiplerin kendilerine ne kadar token ayırdığını gözler önüne sermiş ve piyasanın aslında ne durumda olduğunu göstermişti.

Araştırmaya göre ICO ekiplerinin kendilerine ayırdıkları pay milyarca dolara tekabül etmekte ve bu durum piyasanın en yüksek veya en düşük seviyelerinde değişim gösteriyor. 2018 yılında yaşanan ayı piyasası nedeniyle ICO tokenlerinin de değeri düşmüş ve piyasanın en yüksek zamanında üreticilerin kendilerine ayırdıkları pay 80 milyar dolara denk gelirken, şimdilerde 5 milyar dolara kadar gerilemiş.

 

Hayes de bu konuda ICO firmalarını ve kripto para startup firmalarını eleştirdi ve bunları ”hiç yoktan yere” işe yaramaz projeler üretmekle suçladı.

ICO’lar 2017 yılının sonlarında yaşadığı popülarite artışını 2018 yılının ilk çeyreğinde de sürdürmüş ancak daha sonra ICO sektörü tamamıyla ölümün eşiğine gelmişti ve sektörün hala can çekiştiği söylenebilir. Uzmanlar gelecekte ICO’lar yerine menkul kıymet token arzları olan STO’ların başa oynayacağını tahmin etmekte.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment