Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzman Yatırımcı: Geleceğin Kripto Paraları ‘Sabitkoinler’ Olacak

İsviçre’deki kripto para sektörünün önde gelen isimlerinden Luzius Meisser, sabitkoinlerin ve menkul kıymet tokenlarının ilerleyen zamanlarda büyük ilgi toplayacağını düşünüyor.

Luzius Meisser, 2013 yılında İsviçre’deki Bitcoin Derneği’ni kurdu ve günümüzde bu derneğin yönetim kurulunda yer almaya devam ediyor. Kendisi aynı zamanda kripto para sektöründeki varlık yönetim şirketlerinden olan Bitcoin Suisse AG’nin yönetim kurulunda da görev alıyor.

Kripto para sektörünün geleceği hakkında bazı açıklamalarda bulunan Meisser, özellikle ilk dijital para arzlarında (ICO) bazı değişiklikler görüleceğini belirtiyor.

Meisser’e göre Dünya genelindeki pek çok ülke henüz ICO’larla ilgili gerekli adımları atmış değil ve bu da ICO sektöründe çok fazla yasal belirsizlik yaşanmasına yol açıyor. ICO yatırımcıları bu yüzden zaman zaman herhangi bir yasal hakka sahip olmuyor ve sorun yaşıyorlar.

Meisser’in açıklamalarına göre bu durum zaman içerisinde değişecek. Meisser, ICO sektörünün ilerleyen zamanlarda daha “yasal” bir hal almasını bekliyor.

Geleceğin Tokenları

Meisser ayrıca kripto para sektöründeki bazı token türlerinin yoğun ilgi çekmeye başlayacağını söylüyor.

Alanının uzman isimlerinden olan Meisser’e göre özellikle sabitkoinler ve menkul kıymet tokenları revaçta olacak:

“Orta çaplı şirketler, kendi hisse senetlerini Blockchain’e taşımak için sabitkoin oluşturmak zorunda kalacaklar. Çünkü eğer kendi tahvillerini oluşturmak isterlerse bunu ABD Doları, euro veya İsveç Frengi üzerinden yapmak zorundalar.”

Meisser’e göre günümüzde ödeme ve kullanım (payment&utility) tokenı olarak adlandırılan tokenlar, artık insanların ilgisini çekmiyorlar. Meisser, kurumsal şirketlerin kendi sabitkoinlerini oluşturacaklarını ve böylece daha fazla insanın bu tokenları kullanmaya başlayacağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment