Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX CEO’su İngiltere’nin En Genç Milyarderi Oldu

BitMEX kripto para borsasının kurucu ortağı ve Oxford Üniversitesi mezunu olan Ben Delo, İngiltere’nin en genç milyarderi oldu.

34 yaşındaki Delo, BitMEX’i 2014 yılında kurdu ve İngiliz basınına verdiği demeçlerde, platformu kurabilmek için günde ortalama 18 saat çalıştığını belirtti. BitMEX’in kuruluşunda Delo’nun oynadığı bu başarılı rolün ardından borsa, şu anda dünyanın en önde gelen kripto para borsalarından birisi olmayı başardı. BitMEX’te günlük ortalama işlem hacmi ise şu anda 2 milyar dolar civarında.

Matematik ve Bilgisayar biliminden çok yüksek puanlar ile mezun olan Delo, IBM’de yazılım mühendisi olarak çalıştı ve aynı zamanda da JP Morgan’da başkan yardımcısı asistanlığı görevini üstlendi. İngilizlerin en genç milyarderi Delo’nun şu an Hong Kong’da ikamet ettiği de belirtiliyor.

Delo, yaşam tarzı olarak ünlü milyarderler ve yatırımcılar Bill Gates ile Warren Buffett’ı örnek aldığını belirtirken, elindeki paranın büyük bir kısmını da hayır kurumu faaliyetlerine bağışladığını belirtiyor.

Ocak ayında Bit Info Charts ismindeki bir kurumun yaptığı araştırmada dünyada en az 35 en fazla da 200 Bitcoin milyarderi olduğu ifade edilmişti.

Aralık ayında ise, sektörün ismi çok sık duyulan isimlerinden ikisi, Winklevoss kardeşler, resmi olarak Bitcoin milyarderi olan ilk kişiler olmuştu. Winklevoss biraderlerin elinde tam 91 bin 166 Bitcoin olduğu ve o dönem bunların değerinin 1.063 milyar dolar ettiği belirtilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment