Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland’daki Menkul Kıymet Şirketlerinden Kripto Para Borsası Girişimi

Tayland merkezli menkul kıymet şirketlerinden oluşan bir birlik yeni bir kripto para borsası oluşturmayı planlıyor.

Ülkedeki çeşitli menkul kıymet şirketlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Menkul Kıymet Şirketleri Birliği (ASCO), Tayland’da önü gittikçe daha çok açılan kripto para sektörüne giriş yapıp bir borsa açmayı düşünüyor.

ASCO sözcülerinden Pattera Dilokrungthirapop tarafından yapılan açıklamalara göre ASCO dahilindeki birkaç şirket ülkedeki yasal düzenleyicilerden lisans almak için ortak bir başvuruda bulundu. Başvurunun ayrı ayrı değil de ortak bir şekilde yapılmış olmasının sebebi masraftan kısmak olabilir.

ASCO’nun sözcüsü bunun yanı sıra ICO yürütmeyi planlayan, kripto para borsası açmayı düşünen çok fazla menkul kıymet şirketi olduğunu ve bu şirketlerin kripto para sektörüne giriş yapmak için çeşitli yollar aradıklarını belirtti.

Menkul kıymet şirketi olarak lisans almayı başaran bir şirket teknik olarak dijital varlık brokerı da olabiliyor ancak yatırımcı fonlarının korunması için özel bir sisteme sahip olmayan şirketler için ayrı ayrı başvuru yapmak yerine topluca başvuruda bulunmak çok daha mantıklı.

ASCO sözcüsüne göre bu tarz şirketler tarafından açılacak bir kripto para borsası, sektöre yeni giriş yapan ve pek de bilinmeyen bir borsaya kıyasla kripto para yatırımcılarının ilgisini daha çok çekebilir. Dijital para ticaretiyle menkul kıymet ticareti arasında benzerlikler olduğunu vurgulayan Dilokrungthirapop, “yatırımcılar bizi tercih edecekler” diyerek iddialı bir açıklamada bulundu. Bangkok Post’a konuşan Dilokrungthirapop şöyle söyledi:

“Yatırımcılar varlık konuma konusunda zaten kendini kanıtlamış olan sistemimize güveneceklerdir.”

ASCO’nun sözcüsü birliğin ülkedeki Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’yla da çeşitli görüşmeler yapacağını ve menkul kıymet şirketlerine kripto para sektöründe daha fazla hizmet sunma imkanı verilmesi ihtimalinin konuşulacağını söyledi.

Tayland son zamanlarda kripto para sektörüne çeşitli düzenlemeler getiriyor ve getirilen bu düzenlemelerin epey ilgi çekici olduğunu söyleyebiliriz. Bundan bir süre önce ülkedeki bazı ICO’ları resmi olarak onaylayan hükümet yakın zamanda aldığı kararla kripto para sektörüne yeni düzenlemeler getirmişti. Getirilen yeni düzenlemeler doğrultusunda artık ülkedeki ICO projelerinin ve dijital para borsalarının SEC’ten onay almaları gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment