Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland Bu Ay İçerisinde 5 ICO’yu Onaylayacak

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bu ayın sonunda beş ICO’yu onaylaması bekleniyor.

Tayland Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Çarşamba günü Bangkok Post‘un bildirdiğine göre ülkede 50 ICO‘nun şu anda onay için başvuruda bulunduğunu, beşinin ise hali hazırda ilerleyebilecek durumda olduğunu söyledi.

Ancak geçtiğimiz ayın sonuna kadar kripto para birimi üzerinde bir kraliyet kararnamesi resmi olarak yürürlüğe girdiğinde, satışların Haziran ayına kadar beklemesi gerekecek.

SEC’in kurumsal finans bölümünün müdürü Thawatchai Kiatkwankul, bu ICO projelerinin onay alma olasılığı konusunda belirsizliğini korurken, projelerin ticari değerlere sahip olması ve kayıt için dikkate alınmadan önce kontrolden geçmesi gerektiğini söyledi.

Kayıtlar devam ederse Tayland, ICO’ların düzenlenmiş bir ortamda yasal olarak ilerlemesine izin veren ilk ülkelerden bir tanesi olacak. Bermuda ve Rusya dahil olmak üzere diğer bölgeler de onaylanmış ICO projelerine izin verecek yapıları tanıtmaya devam ediyor.

Rapora göre kraliyet kararnamesi ilk olarak 15 Mayıs’ta açıklandı ve kamuoyuna açık oturumlar ve konuyla ilgili yasal tartışmalara konu oldu.

ICO projelerini finansal bekçiliğe kayıt ettirmek ve satışa başlamadan önce onay almak için sipariş vermenin yanı sıra, her bir proje için bireysel perakende yatırımcılarının katkıları için 300.000 baht ( yaklaşık olarak 9.000 dolar ) sınır kondu.

Raporda ayrıca kripto para birimi işlemlerine katılan borsalar, aracılar ve satıcılar gibi diğer sektör oyuncularının da, yasaya giriş tarihinden itibaren 90 gün içerisinde SEC’e kaydolmaları gerektiği belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment