Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmex Kaybetti; Binance, Gemini ve Kraken Kazandı

ABD’nin BitMEX aleyhine dava açması ile 41 binden fazla Bitcoin borsadan çekildi ve bu iş en çok diğer kripto para borsaları Binance, Gemini ve Kraken cephelerine yaradı.

Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından BitMEX geçtiğimiz perşembe günü ABD’li regülatörler tarafından bir dizi hukuki suçlama ile karşı karşıya bırakıldı. Bu olumsuz durumdan etkilenen vadeli işlem borsası BitMEX kullanıcıları hesaplarını boşaltmaya başladı. Peki BitMEX’ten çekilen kripto paralar nereye gidecek? Görünen o ki; diğer kripto para borsalarına…

BitMEX Dava Haberleri ile Yaklaşık 420 Milyon Dolar Değerinde Bitcoin Kaybetti

Önde gelen Bitcoin türev borsası BitMEX, Emtia Vadeli İşlem Komisyonu tarafından CEO Arthur Hayes da dahil olmak üzere birçok kurucuyu “kara para aklama” ve bazı bankacılık yasalarını ihlal etme sebebi ile suçladı. Olayların devamında BitMEX hem kullanıcılarını hem de kullanıcıların borsada tuttuğu 40 bine yakın BTC kaybetti. Kripto para veri analiz şirketi Glassnode tarafından yayınlanan verilere göre yaklaşık 40 binlik BTC çıkışı, haberin duyulmasının ardından yalnızca 24 saat içinde kaydedildi.

bitmex-binance-gemini-kraken

Her rekor iyi bir şeye işaret etmiyor; işte BitMEX de bu olumsuz rekorlardan birini kırdı. Yine Glassnode tarafından açıklanan verilere göre, 1 saatte BitMEX’te bulunan toplam Bitcoin’lerin %13’ü çekildi ve bu oran, borsa tarihindeki en büyük saatlik BTC çıkışı olarak kayıtlara geçti. Ayrıca Glassnode Data, BitMEX’in iddianameden önce dolaşımdaki toplam Bitcoin arzının yaklaşık %1’ini elinde tuttuğunu da açıkladı. Bu oran 170 bin BTC’ye denk geliyor.

BitMEX’ten Kaçanlar Diğer Borsalara Sarıldı

ABD, BitMEX’i kalıcı olarak engellemeyi planlarken; borsa kullanıcılarının da güvenleri sarsıldı. Seyşeller tabanlı borsadan 40 binin üzerinde Bitcoin çekildi. Bu durum BitMEX’in rakipleri Binance, Gemini ve Krakan‘e yaradı. Yaşanan gelişmeler sonrasında, BitMEX 24 saatlik BTC hacmine göre lider kripto para borsası konumunu kaybetti ve yerine Binance 1 numara oldu.

CryptoQuant tarafından sağlanan bilgilere göre; 2 Ekim 04:00 itibarıyla BitMEX’ten çıkan 11 bin 257 Bitcoin şu şekilde borsalara taşındı:

  • Binance: 4 bin 786 BTC (~50 milyon 200 bin dolar değerinde)
  • Gemini: 3 bin 899 BTC (~41 milyon dolar değerinde)
  • Kraken: 989 BTC (~10 milyon 300 bin dolar değerinde)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment