Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX Kullanıcılarına 6 Ay Müddet Verdi

Kripto para borsaları arasında yer alan türev borsası BitMEX, artık müşterilerini tanıyacak. BitMEX resmi sitesinde yaptığı açıklamayla Müşterini Tanı (KYC) programını başlatacaklarını duyurdu. BitMEX, kullanıcılarının platformda işlem yapmaya devam edebilmeleri için 28 Ağustos günü yayınlanacak olan KYC programıyla 12 Şubat 2021’e kadar kimliklerini doğrulaması gerektiğini söyledi.

BitMEX Blog üzerinden yapılan duyuruya göre, kullanıcılarına daha güvenli bir ticaret ortamı hazırlamak için müşteri tanıma programını başlatıyor. 28 Ağustos 2020 günü başlatacakları programa tüm müşterilerinin katılması için 6 ay süre tanıyan BitMEX, programa dahil olup doğrulama işlemini tamamlayan kullanıcılar arasında büyük ödüllü bir yarışma olacağını söyledi. Yarışmayla ilgili detayları ilerleyen günlerde paylaşacaklarını da açıklamalarına ekledi.

Neden KYC?

Kripto para ekosisteminin en önemli yapı taşının güven olduğunu belirten BitMEX; gelişen uluslararası düzenleyici standartlara uyum sağlamak, borsa içerisinde müşterinin güvenliğini sağlamak, borsa içerisinde yaşanabilecek beklenmedik ve istenmedik durumlara karşı kullanıcıyı mağdur etmemek için müşteri tanımaya yöneldiklerini belirtti.

Kullanıcılar KYC için Ne Yapacak?

Müşteri tanıma sisteminde bireysel kullanıcılar dört aşamalı bir güvenlik sürecinden geçecek. Bireysel kullanıcılardan; kimlik bilgileri, adres kanıtı, kendi fotoğrafları istenecek. Bunların yanında bir de kullanıcıların sermaye kaynağına, ticaret deneyimine yönelik çoktan seçmeli sorular yöneltilecek. BitMEX’in açıklamasına göre kullanıcıların KYC doldurmaları neredeyse beş dakika sürecek.

Sosyal Medya Ne Diyor?

BitMEX CEO’su Arthur Hayes, BitMEX’in yaptığı açıklamanın linkini alarak attığı tweetle sosyal medyayı hareketlendirdi. Yorumcuya gelen cevaplara bakıldığında BitMEX kullanıcıları bu yeniliğe pek sıcak bakmıyor. Etkileşimlerde bu zorunlu KYC sonrası BitMEX’in kullanıcı kaybedeceğinin imajı çiziliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment