Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmex Kurucu Ortağı Kripto Yatırımcılarına “Bekle ve Gör” İlkesini Tavsiye Etti

Bitmex kurucu ortağı ve yatırımcı Arthur Hayes son yayınladığı mevcut piyasa durumu analizinde yatırımcılara neler yapmaları gerektiği hakkında önerilerde bulundu.

Bitmex’e ait blog sayfası üzerinde mevcut piyasa durumunu analiz ettiği “Circi Loco” başlıklı son paylaşımında FED‘in tahvil alımlarını azaltması ve Evergrande olayını ele alarak piyasa hakkında yorumlar yaptı.

Hayes, FED‘in sürmekte olan tahvil alımlarında azaltmaya gitmesi ile Çin’deki Evergrade krizi süreçlerinin kripto piyasasını etkileyeceğini düşünüyor. Hayes:

FED, hisse senetlerinin fiyatları düşene kadar ya da ABD Hazine piyasası normal işleyişine dönene kadar kemer sıkma politikasına devam edecek.

dedi. Ayrıca olası bir ayı piyasasının tahvil alımlarının azaltılması sürecine etki edeceği için FED’in parasal gevşeme modeline ve baskı politikasına devam edebileceğini söyledi.

Hayes bu düşüncelerine dayanarak yatırımcılara tavsiyelerde bulundu. Yatırımcılara, yakın dönemde Bitcoin’i (BTC) 69 bin dolar ve Ethereum’u (ETH) 5 bin dolar seviyelerinde tekrar görmenin zor olduğu söyledi ve volatilitenin yüksek olduğu yatay bir piyasa öngördü. Yeni yatırım fırsatları bekleyen yatırımcılar için, Mart 2022 veya Haziran 2022 tarihinde FED’in yapacağı faiz artışından sonra piyasada ortaya çıkacak fırsatları değerlendirmenin daha iyi olacağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!