Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Papa Johns’un “Bitcoin Kazandıran Promosyon” Reklamı, Yayından Kaldırıldı

Kentucky merkezli pizza restoran zinciri Papa John’s, tüketicilerine bitcoin kazanma şansı sunan bir promosyon reklamı yayınladı. Fakat bu reklam İngiltere’nin Reklam Standartları Kurumu (ASA) tarafından yasaklandı.

Mayıs 2021’de Papa Johns’un web sitesinde ve Twitter hesabından yayınlanan reklamda, tüketicilerin 30 pound veya daha fazla harcadığında Luno’dan (kripto para borsası) 10 pound değerinde Bitcoin kazanacağı duyuruldu.

Bu promosyon Reklamcılık Uygulamaları Komitesi (Cap) tarafından belirlenen “finansal ürünlerle ilgili” kurallar kapsamında soruşturmaya tabii tutuldu.

Bitcoin’in ilk kez Papa Johns’dan pizza alınarak kullanıldığını iddia eden şirket, soruşturmaya yanıt olarak: Her yıl 23 Mayıs’ta “BitcoinPizzaDay“i andıklarını, bitcoin ve pizza arasındaki bağlantının farkındalığını artırmak için bir promosyon düzenlediğini söyledi.

Reklam Standartları Kurumu, Papa Johns’un bu açıklamalarına cevap olarak: Reklamların, sıklıkla değer değişikliği görülen ve potansiyel olarak büyük kayıplara yol açabilecek bir yatırım aracı olan kripto paralar hakkında hiçbir risk uyarısı içermediğini söyledi.

Promosyonun finansal ürünleri kapsayan kurallarını ihlal ettiğine karar verildi ve gösterilmesini yasakladı. Papa John, reklamların kaldırıldığını doğruladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!