Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX Beklenen SegWit Duyurusunu Yaptı!

BitMEX bu sabah pek çok Bitcoin kullanıcısını memnun edecek yeni bir duyuru yayınladı.

Şirketin duyurusuna göre BitMEX Kullanıcıları artık doğrudan Bech32 formatındaki BTC adreslerine para çekebilecekler. Başka bir deyişle, BitMEX’e standart SegWit desteğinin geldiğini söyleyebiliriz.

Beklenen Oldu

Dünyanın en büyük kripto para platformlarından biri olan BitMEX, uzun süredir beklenen duyuruyu yaptı ve artık Bech32 adresli SegWit formatını desteklediğini açıkladı.

BitMEX kullanıcıları bu yeni SegWit formatını sadece para çekerken kullanabilecekler. BitMEX’e para göndermek isteyen kişiler P2SH formatını kullanmak durumundalar.

Faydaları Neler?

BitMEX’in SegWit’i desteklemeye başlaması aslında birden çok fayda sağlayacak. Öncelikle SegWit formatında yapılan işlemlerin özellikle blok boyutu bakımından çok daha verimli olduklarını söylemek gerek. Buna ek olarak SegWit ile yapılan işlemlerde hata payı ciddi oranda azalıyor çünkü hatalar çok daha kolay bir şekilde tespit ediliyor. Buna ek olarak QR kodları da daha etkili bir şekilde tanınabiliyor.

SegWit’in faydaları bunlarla kısıtlı kalmıyor. BitMEX tarafından paylaşılan bilgilere göre kullanıcılar SegWit formatı sayesinde işlem ücretlerinden de tasarruf edebilirler. Ancak bu süreç zannedilenden biraz daha farklı işleyecek.

Kullanıcılar Bech32 formatındaki adreslerine para çekerken daha az işlem ücreti ödemeyecekler. Çünkü Bech32 adresleri bu konuda herhangi bir özelliğe sahip değiller. Ancak kullanıcılar, Bech32 adreslerine çektikleri paraları yeniden harcamak istediklerinde tasarruf edebilecekler.

Eğer standart olmayan (non-native) bir SegWit adresi kullanıyorsanız yapacağınız işlemin blokuna yaklaşık 20 bytelık ekstra yük bindirmeniz gerekiyor. Ama Bech32, standart SegWit adresi olarak kabul gördüğü için böyle bir ekstra yüke gerek kalmıyor. Bu da bir sonraki harcamanızda blok yükünden, dolayısıyla da işlem ücretinden tasarruf etmenizi sağlıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment