Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX Kullanıcılarına Uyarı: E-Postanız İfşa Olmuş Olabilir

En büyük kripto para platformlarından biri olan BitMEX, yaptığı bir hata yüzünden binlerce kişinin e-postasını ifşa etti.

BitMEX ekibi gönderdiği toplu bir e-postada blind copy (bcc) kullanmayı unuttu ve bu yüzden kayda değer miktarda BitMEX kullanıcısının bilgileri açığa çıktı.

Riskler Neler?

Eldeki bilgilere göre konuşacak olursak BitMEX’in hacklenmediğini veya platforma herhangi bir şekilde saldırı düzenlenmediğini söyleyebiliriz. Fakat bu ortada bir hack riski olmadığı anlamına gelmiyor.

BitMEX’in yaptığı hata yüzünden binlerce kişinin e-posta adresi ifşa oldu ki bu da hackerların işine yarayabilir. Kripto para topluluğundaki bazı isimler, hackerların bu e-posta adreslerini kullanarak büyük çaplı bir saldırı düzenleyebileceğini düşünüyorlar. Twitter’daki kevin mcsheehan adlı bir kullanıcının konu hakkındaki görüşü şu şekilde:

Hackerlar açığa çıkmış e-mail adreslerinden yola çıkıp xx,xxx proxy’lerini kullanarak e-posta adreslerine, borsa hesaplarına vesaire sızmayı deneyebilirler

BitMEX’in yaptığı bu hata yüzünden binlerce kişinin e-posta adresi açığa çıkmış durumda. Twitter kullanıcılarından Fatih Hamurcu, konu hakkında. yaptığı açıklamalarda insanlara yalnızca resmi siteyi kullanmayı önerdi:

BitMEX Açıklaması

BitMEX ekibi bu olay yaşandıktan kısa süre sonra konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve durumun araştırıldığını belirtti:

Ekibimiz durumla başa çıkmak için hemen harekete geçti ve şu anda bu olayın etkilerini inceliyoruz. Bu hatanın sebebini bulmak için elimizden gelen her şeyi yaptığımızdan ve durumdan etkilenen kullanıcılarımızla irtibat halinde kalacağımızdan emin olabilirsiniz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment