Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Hız Konusunda Amerikan Doları’na On Basıyor!

Ripple tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre XRP kullanıcıları, özellikle sınır dışına para gönderirken itibari para kullanıcılarına kıyasla çok daha avantajlı durumdalar.

Ripple’ın araştırmalarına göre ABD’den Meksika’ya para göndermek isteyen biri, eğer XRP kullanırsa bu işlemi çok daha kısa bir süre içerisinde tamamlayabiliyor.

XRP’nin Farkı

Kripto paralar günümüzde özellikle fiyat değişkenliği konusunda büyük eleştiri alıyorlar. Çoğu kripto para eleştirmeni bu varlıkların ödeme aracı olarak kullanılamayacaklarını çünkü fiyatlarının çok kısa süre içerisinde değişebildiğini öne sürüyor.

Ripple bu iddianın gerçekten geçerli olup olmadığını öğrenebilmek için yeni bir araştırma yaptı ve XRP ile Amerikan Doları’nı kıyasladı. Ripple’ın araştırmalarına göre ABD’den Meksika’ya SWIFT aracılığıyla dolar göndermeye çalışan bir vatandaş, bu işlemi XRP sayesinde on kat daha verimli şekilde halledebilir.

İşte Sonuçlar

Günümüzde SWIFT ile uluslararası bir işlem yapmak için genelde 1-14 iş günü beklemek gerekiyor. Ripple’ın araştırmalarına göre XRP, bu konuda itibari paralara çok büyük bir fark atabiliyor.

Ripple’ın araştırmalarına göre XRP ile yapılan bir işlemin gerçekten riskli sayılabilmesi için:

  • O kullanıcının XRP’yi aldıktan sonra birkaç saat boyunca bozmadan tutması veya
  • SWIFT’in işlem hızında ciddi bir iyileşme olması gerekiyor.

Şu anda XRP ile yapılan işlemler ortalama 5-7 saniye içerisinde tamamlandıkları için insanlar XRP fiyatında yaşanabilecek değişimlerden pek fazla etkilenmiyorlar. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse da konu hakkında şu yorumu yapıyor:

Eğer fiyatı pek değişmeyen ama kullanması 270 bin saniye (3 günden uzun) süren bir varlıkla, fiyatı çok hızlı değişebilen ama kullanması 3-4 saniye süren XRP’yi kıyaslarsanız görürsünüz ki XRP kullanırken aslında itibari paraya göre çok daha az risk almış oluyorsunuz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment