Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX’in Analizi Ayı Piyasasının Bitişi İçin Tarih Veriyor

Kripto para borsası BitMEX, yeni indikatörü ile ayı piyasasının sonunu öngörebileceğini iddia ediyor.

14 Temmuz tarihli blog gönderisinde kripto para borsası BitMEX, Bitcoin’in (BTC) piyasa değerinin ortalama maliyetine oranına (MVRV) dayanarak Bitcoin’in, diğer ayı piyasalarına kıyasla mevcut ayı piyasasının henüz başında olduğumuzu ifade etti. MVRV (Market Value to Realized Value), bir varlığın piyasa değeri ile ortalama maliyetinin oranıdır.

BitMEX yayınladığı gönderide, diğer üç ayı piyasası döngüsünü incelediklerinde fiyatın ortalama 244 gün boyunca ortalama maliyetin altında kaldığını, mevcut ayı piyasasında ise bu durumun henüz 30 günden az bir süredir devam ettiğini belirtti.

BitMEX’e göre Bitcoin önceki ayı döngülerinin ortalama süresine bağlı olarak gelecek yılın başlarından itibaren toparlanma emareleri gösterebilir.

Gönderide, önceki ayı piyasası döngülerinin ortalama 244 günlük bir süreci kapsamış olması Bitcoin’in ortalama maliyet seviyesinin üzerinde toparlanmasının şubat 2023 dönemine denk gelmesini olası kıldığı da belirtildi.

Borsa, ‘mevcut Bitcoin ayı piyasasının farklı makroekonomik koşullarda gerçekleşmiş olmasına rağmen önceki döngülerden o kadar da farklı görünmediğini‘ ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!