Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitpay COO’su: Bitcoin Bir Kaç Yıl İçerisinde Temel Ödeme Ürünü Haline Gelecek

Bitpay‘in operasyon direktörü Sonny Singh, yakın zamanda Bitcoin’in bir ödeme aracı olarak kullanışlılığını tasdik etti ve BTC için ”spekülasyon ve trading dışında dünyanın her bir yerinde başka şeyler için de kullanılıyor” ifadesini kullandı. COO buna ek olarak Bitpay’in sadece 2018 yılında 1.2 milyar dolar değerinde Bitcoin ödemesi yaptığını vurguladı.

Bitcoin Kullanışlı Bir Ödeme Aracı

Sonny Singh yakın zamanda yaptığı röportajda, Bitcoin’in ödeme aracı olarak kullanımının ciddi artış gösterdiğini belirtti.

Kendisi konu hakkında şunları ifade etti:

”Bitcoin gerçekten işe yarıyor. İnsanların ‘wow’ fiyat çok uçtu BTC kesin çöküyor dedikleri zaman bile bu benim işimle ilgili olmuyor.”

”Buradaki kilit nokta bitcoin’in spekülasyon ve trading dışında dünyanın her bir yerinde başka şeyler için de kullanılıyor olması. Bitcoin 1.2 milyar dolarlık ödemeyi Bitcoin kullanarak yaptı. Bu da aslında insanların 1.2 milyar dolar yerine Bitcoin tercih ettiği ve bitcoin’in gerçek bir ödeme aracı olduğu anlamına gelir.”

Daha Fazla Kabul İçin Daha Fazla Eğitim Şart

Sonny Singh’in ”bitcoin bir ödeme aracı olarak işe yarıyor” görüşüne rağmen, kendisi kripto para biriminin faydaları konusunda daha fazla eğitim verip kabul oranının arttırılacağına inanıyor.

”Amerika’da, herkes kredi kartlarına veya internet üzerinden kredi kartı numaralarını girmeye çok fazla alışmış durumda. Ancak bunu bir QR kodu ile yapmak çok daha güvenli çünkü bu sayede kredi kartı bilgileriniz vermek zorunda kalmıyorsunuz. Amerika’daki perakende satıcılar bitcoin ile ödeme yaparak tasarruf sağlıyor çünkü btc ile yaptıkları işlemin %1’i oranında komisyon ödüyorlar. Bunu kredi kartları ile yaptıklarında ise bu oran %4 civarında. Bu sebeple dükkan sahipleri siz bitcoin ile ödeme yaptığınız taktirde ciddi para tasarrufu yapıyor. Ama yine de bunu anlamıyorlar ve eğitime ihtiyaçları var. Buna ek olarak tüketicilerin de bitcoin ile harcama yapma alışkanlığı kazanması gerekmekte. Tüketiciler için bitcoin ile ödeme yapmak kredi kartlarına kıyasla hem daha iyi hem de daha hızlı. Bunun yanı sıra tabii ki gizlilikleri için de daha avantajlı.”

Sonny Singh tipik bir Amerikalı kripto para birimi kullanıcısının temel olarak bitcoin’in asıl kullanımı değil de spekülasyon ile ilgilendiğini ifade etti:

”Amerika’daki bir çok insan Bitcoin’i duydu ancak bunların çoğu Bitcoin’e sahip değil. Teknoloji sektöründeki insanlar hatta kolej çocukları bile bitcoin satın aldı ancak bunu harcamayacaklar. Bunu sadece spekülasyon yüzünden aldılar. Gidip onlara Bitcoin’in ne olduğunu sorarsanız size fiyatını söyleyebilirler ancak bunun dışında başka hiçbir şey söyleyemezler çünkü onlar bunu bir yatırım aracı olarak görüyor. Bu insanları cidden Bitcoin ile harcama yapmaya teşvik etmeliyiz.”

Asya Bölgesi Bitpay İçin Kilit Bir Konumda

Bitpay COO’su, Asya piyasasının Bitpay’in en büyük tüketici merkezi olduğunu vurgulayıp şunları aktardı:

”Asya’nın hem Bitpay hem de genel olarak Bitcoin için çok büyük bir piyasa olduğunu söylemem gerek. Ve bu uzun bir süre boyunca sadece trading için değil, aynı zamanda işletme ve iş için de böyle devam edecek gibi duruyor. Eğer Çin veya Kore içerisinde yaşıyorsanız ve Amerika’ya bir fatura ödemeniz gerekiyorsa, hadi bir milyon dolarlık olsun, ve bunu yapmak için banka hizmeti kullanırsanız bu sizden ödemenin olması için 3 ile 5 gün isteyecek ve buna ek olarak %3 ile %4 arasında komisyon alacak. Bütün bu işlemi bir gün içerisinde %1 komisyon alarak Bitcoin ile daha kolay yapabiliyoruz. Bitcoin’in gerçek bir sıkıntıyı çözme olayı tam olarak burada yer alıyor. Bitcoin dünyanın çoğu bölgesindeki banka havale ve eft işlemlerine kıyasla daha ucuz ve daha hızlı.”

Singh buna ek olarak Bitcoin’in önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde temel ödeme ürünü haline geleceğini ancak bunun zaman aldığını da ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment