Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitstamp Bitcoin Cash’i Yanlış Adlandırdığı İçin Tepki Gördü

Oldukça popüler olan Bitcoin forumu Bitcointalk’un kurucularından Cøbra, ABD merkezli büyük Bitcoin borsalarından Bitstamp’i, Bitcoin Cash’i destekçilerin öfkesine rağmen Bcash ismiyle listelediği için eleştirdi.

Geçtiğimiz birkaç ay boyunca Bitcoin Cash topluluğundaki önemli isimler, kripto para topluluğu arasında Bitcoin Cash’e Bcash denmemesini istediklerini belirtmişlerdi. Bu isimler arasında Bitcoin’e erken aşamada yatırım yapanlardan Roger Ver ve Bitmain kurucularından Jihan Wu da bulunuyor.

Hong Kong’da yapılan Ethereum Classic Zirvesi de dahil olmak üzere birkaç röportajda konuya değinen Roger Ver ve Jihan Wu, Bitcoin Cash’e Bcash şeklinde hitap eden borsaların ve yatırımcılar Bitcoin Cash topluluğu arasında pek sevilmediğini söylemişlerdi.

Bitstamp ve Bitfinex Bitcoin Cash’e Bcash Diyor

Geçtiğimiz ay boyunca Bitstamp ve Bitfinex’in de aralarında bulunduğu birkaç büyük çaplı Bitcoin borsası bazı durumlarda Bitcoin Cash’i ya Bcash olarak listeledi ya da öyle adlandırdı. En yakın zamanda gerçekleşen olay ise Bitstamp’in Bitcoin Cash’i platform üzerinde resmi olarak Bcash ismiyle listelemesi. Bu olay da küresel kripto para topluluğu içerisinde yine bir tartışmaya yol açtı.

Bitstamp

Ancak Bitcoin Cash’in Bcash olarak borsaya eklendiğini duyuran Bitstamp saatler içerisinde bu kararını değiştirip Bitcoin Cash’in orijinal adıyla yanı Bitcoin Cash olarak listeleneceği duyurdu. Litecoin kurucusu ve Coinbase’in eski yöneticisi olan Charlie Lee:

“Bugün Bcash olayları var. Bitstamp bugün Bitcoin Cash işlemlerine başladı ancak beklenmedik şeyler oldu: karışıklığa yol açmamak için Bcash olarak adlandırıldı. Daha sonra da Bitcoin Cash destekçileri tarafından oldukça tepki görüp ismi değiştirdiler.” yorumunda bulundu.

Bitcash Cash topluluğu tarafından tepki gördükten sonra güncellenen Bitstamp duyurusunda şu kısım geçiyordu:

“Bitcoin Cash için tam kapsamlı ticaret desteği artık Bitstamp’te mevcut. Bitcoin ile Bitcoin Cash arasında karışıklık olmaması için de platformumuz üzerinde Bitcoin Cash’e ‘Bcash (BCH)’ olarak hitap edeceğiz.”

Gelen Cevap

Bitstamp’in yaptığı bu duyuruya ve Bitcoin Cash’i Bcash olarak adlandırmasına cevap olarak Cøbra şunu yazdı:

“Bitstamp gibi büyük bir borsanın Bitcoin Cash’e ‘Bcash’ demesi profesyonellik dışı ve küçüklük kokuyor. İnsanların BCH destekçileriyle dalga geçmek için böyle demesi komik olabilir ancak iş yerleri daha profesyonel davranmalı.”

Cøbra aynı zamanda Bitstamp’in Bitcoin Cash’i desteklememe seçeneği olduğunu da hatırlattı. Eğer borsa bu kripto parayı hakikaten destekliyorsa ya Bitcoin Cash olarak adlandırmalıydı ya da hiç listelememeliydi. Cøbra:

“Hiç desteklememe gibi bir seçenekleri de vardı. Niye destekleyip politik anlamlı bir isim verirsiniz ki? Profesyonellik dışı görünüyor. Hiçbir borsa Ethereum Classic’e ‘Eclassic’ demiyor.”

Bitcoin Cash’in ismi aylardır tartışma yaratan bir konu ve bu aşamada topluluğun artık kafa karışıklıklarını ve tartışmaları önlemek için ortak bir isim üstünde karar kılması iyi olacak. Bu isim ister Bitcoin Cash olsun ister Bcash.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment