Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’da Bitcoin Vadeli İşlemleri Başlayacak

Japonya’nın en büyük borsalarından Tokyo Finans Borsası, 2018’in başında Bitcoin vadeli işlemlerini sunmaya başlamak için hazırlıklara başlayacaklarını duyurdu. Şirketin JP Morgan Chase ve Barclays gibi yüksek değerli ticaret ortakları bulunuyor.

Yapılan duyuruya göre borsa kripto paraları ve ocak ayında vadeli işlemlere başlama ihtimalini incelemek için bir çalışma grubu oluşturacak. Bu tarz çalışma grupları verilecek son karar için büyük önem taşıyor ve genelde kripto paraların kabul gördüğüne dair güçlü sinyaller veriyor. Şirketin CEO’su olan Shozo Ohta’nın açıklaması şöyle:

“Finansal Araçlar ve Borsa Yasası kripto paraları finansal ürünler olarak tanıdığı anda vadeli işlemlere olabilecek en kısa sürede başlayacağız. Bunu başarmak için de Bitcoin’in şuanki durumunu, görünümünü ve Japonya toplumunda ne gibi etkiler bırakabileceği pek çok farklı açıyı gözden geçirecek bir çalışma grubu kuracağız.”

Bitcoin ile ilgili bu duyurunun Japonya‘dan gelmesi şaşırtmadı. Japonya Bitcoin’i yasal bir ödeme metodu olarak tanıyan ilk ülkelerden biri ve o zamandan beri Bitcoin ve kripto paralara karşı gayet ılımlı bir tavır sergiliyor. An itibariyle küresel çapta yapılan tüm Bitcoin işlemlerinin yarısı Japon Yeni üzerinden yapılıyor ve Japonya Dünya’nın en büyük Bitcoin piyasası durumunda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment