Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitTorrent Token ve Türk Lirası Çiftinde Hacim Rekoru

BitTorrent Token (BTT), bir ay içerisinde 11 kat değerlendi ve USDT karşısında 0,0135 seviyesine çıktı. Mart ayının ortası itibarıyla pek çok yerli yatırımcının ilgisini çekmeye başlayan BTT, Türk lirası karşısında hacim rekoru kırdı.

5 Mart’ta 0,00119 dolardan işlem gören BitTorrent Token, nisan ayının ilk pazartesisinde 0,0135 dolardan alınıp-satılıyor. %1.034’lük bu artışın büyük bir kısmı, 12 Mart tarihinden sonra başladı.

Binance TRY paritesini ekledi

Yerel düzeydeki BitTorrent Token sahipleri, 2019’dan beri BTT/TRY tahtasında işlem gerçekleştirebiliyor. Paribu’daki BTT/TRY çiftinin hacmi ve Google’da ‘BTT’ için yapılmış Türkiye merkezli aramalar, BTT’nin son üç hafta içinde popülerleştiğini gösteriyor.

bittorrent-token-btt
Google Trends verilerine göre Türkiye’de son 12 ay içinde yapılan “BTT” aramalarının hacmi

Yukarıdaki grafik, Binance’in 12 Mart tarihli duyurusuyla örtüşüyor. Binance, o tarihte BTT/USDT, BTT/USDC gibi paritelere ek olarak BTT/TRY paritesini açacağını ve kullanıcıların doğrudan Türk lirasıyla işlem yapabileceğini duyurdu.

Borsada hacim rekoru kırıldı

GetDayTrends verilerine göre Twitter’da “BitTorrent” için açılan etiketi, Türkiye’nin gündemine girmiş durumda. Güncel verilere göre bu etiket ile 24 saat içinde 7.000’den fazla tweet paylaşıldı.

turkiye-bittorrent

Bu popülerliğin etkilerini, Binance’teki işlemlere bakarak ölçümlemek mümkün. Binance’teki BTT/TRY paritesi, 4 Nisan’da 1.5 milyar liradan fazla hacim görerek kendi için yeni bir rekora imza attı.

Benzer şekilde, Paribu’daki BTT/TL çiftinin günlük hacmi, 28 Mart’ta kırılan rekor sonrası yeniden yükselmeye başladı. BTT/TL, borsanın toplam günlük hacminin neredeyse yarısını oluşturuyor.

binance-try-hacim

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!