Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bittrex, Muhasebe Yazılımı Balance’ı Destekleyecek

Dünyanın en önde gelen kripto para borsalarından biri olan Bittrex, HashChain Technology şirketi tarafından geliştirilmiş ”Balance” isimli muhasebe programını destekleyeceğini duyurdu.

Üyelerin ikamet ettiği ülkelerdeki vergilendirme kanunlarına göre çalışacak olan yazılım sonucunda, elde edilen kazançlar ve zararlar dökümente edilecek ve bu sayede vergilendirme süreçleri daha da kolaylaşacak.

Balance’ın şu aşamada desteklediği kripto paraların Bitcoin, Bitcoin Cash, DASH, Ethereum ve Litecoin olduğu belirtilirken; kullanıcıların uygulama sayesinde hem çabuk hem de güvenli bir muhasebe hizmetinden faydalanacakları ve sistemin itibari para üzerinden de kazançları raporlayacağı belirtildi.

Konuyla ilgili konuşan HashChain Technology şirketi CEO’su Patrick Gray şunları söyledi:

”Kripto paralar ile vergilendirme rehberleri ve süreçleri 2014’den beri gündemde. Ancak tabii ki geçen yıldan bu yana başlayan çılgınca sürecin ardından, vergilendirme konusu daha da bir yüksek sesle dillendirilmeye başladı.”

Bittrex borsası üzerinde hesabı bulunan kullanıcıların cüzdanlarına eklenecek sistemin, her işlemin gerçek değerini hesaplayacağını ve bunların üzerinden kar zarar dengesini çizeceği belirtildi. Bu hesaplamaların ardından yazılımın; bir rapor kağıdı oluşturarak müşterilere koalylık sağlayacağı ve bu kağıdın da diğer vergi beyanları ile birlikte kullanılabileceği belirtildi.

Konuyla ilgili konuşmalarını sürdüren Gray, şunları ekledi:

”Balance ile ortaya koyduğumuz bu çözümün gerekliliklerini yapmaya ve Balance’ı geliştirmeye devam edeceğiz. Amacımız, sadece Bittrex değil, diğer kripto para borsalarında da bu hizmeti sunabilmektir. Aynı zamanda kripto para ticareti yapan her insanın, her koin sahibinin vergilendirme süreçlerini kolaylaştırmak ve ilgili ülke hükümetlerinin bu yöndeki çalışmalarını da sağlama almak istiyoruz.”

Hizmetin şu anda borsada aktif olduğu belirtilirken, şu aşamada herhangi bir ücret gerekmediği belirtildi. Balance’ın aynı zamanda cüzdandan cüzdana gönderilen kripto paralar ile ilgili de kullanıma hazır olduğu ve kullanıcılarına bu opsiyonu sunduğu belirtildi. Bu sayede kullanıcıların işlem geçmişlerine bakabilmeleri ve doğru bir vergi beyanında bulunabilmeleri amaçlanıyor.

Daha önce birçok vergi kurumu, kripto paralar ile elde edilen kazançların vergilendirilmesi konusunda bir başı boşluk olduğunu ve bu sürece daha yakından bakacaklarını ifade etmişti ve Balance’ın bu noktada devreye girmesi, sektördeki önemli sayılabilecek bir boşluğu doldurma yolunda yapılmış önemli bir hamle olarak görülüyor.

HashChain, daha önce de Coinbase ve Gemini ile iş birliği yapmıştı. Dünyanın en büyü kripto para borsaları ile iş birliği yapan kurumun bu hamleleri; kripto paralar ve vergilendirme konusunda yaşanan sürecin ne denli ciddi olduğunu ve önemsenmesi gerektiğini gözler önüne bir kez daha seriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment