Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bittrex’ten Tether’i Bitirecek Hamle: Gelecekte USD Ödemelerini Kabul Edecek

Bittrex’in CEO’su olan Bill Shihara, ABD bazlı borsanın USD bazında para ödemelerini kabul etmeye başlayacağını ve büyük ihtimalle Tether’ı bırakacağını söyledi.

Shihara dolar üzerinden para yatırma işlemlerinin yakın zamanda gerçekleşebileceğini ima etti. Shihara aynı zamanda çok ciddi yoğunluktaki taleplere değindi:

“Küresel kayıtları yeniden açacağımız, ticaret yapmak için fazladan gereklilikler ve minimum para yatırma limitler getirerek (borsaya) gelen insanların ne yaptıklarını biliyor olduklarından emin olacağımız bir gün elbette gelecek ki bu günün çok uzak olduğunu düşünmüyorum… inanılmaz bir talep var.”

Borsa şu anda yalnızca kripto paralar üzerinden ticaret yapıyor. Borsadaki kripto paraların en ana ticaret çiftleri Bitcoin ve Tether. Ancak bu ilerleyen zamanlarda değişebilir. Shihara, bireysel yatırımcılara odaklanmış iş yerlerinin, daha geniş kitlelere ulaşmak adına Bittrex’in araka ucunu kullandıklarını söyledi:

“Bu iki dünyadan en iyi şekilde faydalanabildiğimiz yollardan biri de ortaklıklarımızın olması, mesela Kore borsası Upbit gibi. O bizim likiditemizi kullanıyor ancak aslında Kore’deki bir perakende dükkanı. Bu arka-uç altyapısını yaptık ve Upbit kolaylıkla bağlanıp, bunun üstüne inşa edebiliyor. İlerleyen yılda bunun gibi daha çok anlaşma göreceğiz. USD ticareti de yapacağız (ancak) bu herkese açık olmayacak. Bizim kitlemizin çoğunluğuna ve bizim üzerimizden gelişim yapan yabancı ortaklarımıza açık olacak.”

Bu açıklamalar tam da Tether‘ı sarmalayan kuşku iyice yoğunlaşmışken geldi. Tether iddia edilenlere göre kripto para piyasasındaki fiyatları “yapay” şekilde arttırıyor, bunu yaparken kullandığı USDT’leri de Dolar ile desteklemiyor. Bu da USDT’ye güvenen borsaların sonu Tether’ın elinden olabilir demek oluyor. Tether’a yönelik iddialar hakkında endişeli olup olmadığı sorulduğunda Shihara şöyle konuştu:

“Zor soru, ona farklı bir altkoinmiş gibi davranıyoruz. (Tether) Dolar’ın yedeği olarak işlev gördüğü için piyasa onun bir şey ile desteklendiğini düşünüyor. Ancak insanlara her zaman kendi araştırmalarını yapmalarını ve kripto para sektöründe temkinli olmalarını söylüyorum.”

Merkezsiz borsaların Bittrex’i nasıl etkileyeceği yönündeki soruya da cevap veren Shihara şöyle konuştu:

“Teknolojinin çok daha fazla gelişmesi gerektiğini düşünüyorum ve gelişmiş merkezsiz borsaların da özellikle Bittrex’te sahip olduğumuz gibi ticaret hacimlerine ulaşmalarının çok uzun süreceğini düşünüyorum.”

Kaynak: cryptodaily

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment