Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitwala Kurucusu: ‘Bitwala Olarak İtibari Paralarla Kripto Paralar Arasında Köprü Oluşturuyoruz’

Bitwala‘nın kurucusu olan Jorgon von Minckwitz, yakın zamanda Bloomberg’e bir röportaj vererek kripto para sektörünü mevcut durumu hakkında konuştu.

Von Minckwitz’in verdiği röportajda ana akım sayılabilecek bankaların dijital paralara karşı tavırlarından ve kripto paralar hakkında çıkan olumsuz haberlerden de bahsedildi. Minckwitz ayrıca piyasanın durgun olduğu şu sıralarda ortaya yeni bir ürün çıkarmanın gayet mantıklı olabileceğini düşündüğünü belirtti.

Bitwala’nın kurucusu von Minckwitz, kendi şirketi hakkında bazı yorumlarda bulundu ve Bitwala’nın “kripto paralarla geleneksel bankalar arasındaki boşluğu doldurmayı” hedeflediğini belirtti. Bitwala Ocak 2018’de ortaklarından biriyle yaşadığı lisans sorunu yüzünden hizmetlerini askıya almıştı. Nitekim şirket kısa bir süre sonra ortak bankalarından biriyle yeniden hizmet vermeye başladı.

Bitwala’nın kurucusu kripto para sektöründe birbirinden farklı problemler olduğunu ancak bu problemlerin zamanla çözüleceklerini hatta bunlardan bazılarının çoktan çözülmeye başladığını düşünüyor. Kripto paralarla itibari paralar arasında bir boşluk bulunduğu düşünen von Minckwitz, Bitwala’nın tam olarak bu problemi çözmeyi hedeflediğini belirtti.

Günümüzde kripto para kullanan milyonlarca kişi var ancak kripto paraların hala tam anlamıyla ‘ana akım’ın bir parçası olduklarını söylemek mümkün değil. Dolayısıyla von Minckwitz’in de dediği gibi kripto paralarla itibari paralar arasında bir boşluk olduğunu söylemek mümkün. Ancak Bitwala’nın kurucusu, kendi şirketinin bu alanda önemli adımlar attığına ve atacağına inanıyor:

“Pek çok kişi yasal düzenlemeler nedeniyle kripto para borsalarına yüklü para yatırmaktan korkuyor. Ayrıca fiyatlar atışa geçtiği zaman insanlarda bir panik hali görülüyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment