Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Finans Sektörünün Devlerinden Mastercard Yeni Bir Blockchain Patenti Aldı

Dünyanın en önde gelen finans şirketlerinden olan Mastercard, Blockchain ile ilgili yeni bir patent almayı başardı. Mastercard’ın aldığı bu yeni patent, Blockchain ağı içerisinde farklı türlerdeki işlemlerin onaylanmalarını sağlıyor.

ABD merkezli finans şirketlerinden Mastercard 9 Ekim’de “parçalı” ve “onaylı” Blockchainler ile alakalı yeni bir patent aldı.

Mastercard’ın aldığı patentte “birden fazla işlem türünü barındırabilen” bir Blockchain sisteminden bahsediliyor. Patente göre Blockchainlerde bu özelliğin olması adeta bir şart çünkü Blockchain içerisindeki tüm işlemlerin birbirine benzer türlerde olmaları gerekiyor. Ayrıca Blockchain içerisindeki işlemlerin yer yer boyut bazında da birbirlerine benzemek zorunda olduklarını unutmamak gerekiyor. Bu durum bazı Blockchain ağlarının kullanım alanlarını kısıtlıyor.

Mastercard, Blockchain içerisinde bulunan blokların “birden çok alt ağdan” veri çekmesini ve bu sayede onaylanmış bloğun üstündeki hash kodunun her türlü işlem için geçerli olmasını istiyor.

Şirketin Blockchain ile ilgili aldığı ilk patent Kasım 2017’deydi. Mastercard, o dönemlerde Blockchain içerisindeki işlem mesajlarının bir “finansal kurum kaynağıyla oluşacağı ve bir veya birden fazla kritere göre ayarlanabileceği” bir sistemin patentini almıştı.

Mastercard bunun haricinde Temmuz 2018’de de Blockchain ile ilgili bir çalışma düzenlemişti. Şirket Temmuz 2018 dönemlerinde aslen itibari para için tasarlanmış bir sistemi kripto para aktarımı için kullanmayı düşündü. Mastercard, itibari para için hazırlanmış sistemin çok daha hızlı ve çok daha güvenli olacağına inandığı için böyle bir sistemde kripto para kullanmanın da verimli olacağına inanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment