Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitwise Bitcoin ETF’si Oluşturabilmek İçin SEC’e Başvurdu

Kripto para şirketlerinden Bitwise Asset Management, fiziki olarak teslim edilebilen Bitcoin tabanlı bir borsa yatırım fonu (ETF) oluşturmak istiyor.

ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) ile iletişime geçen şirket, SEC’e Bitwise Bitcoin ETF Trust adlı bir başvuruda bulundu. Yapılan bu başvuruya göre fonda Bitwise’ın Bitcoin Total Return Index‘i kullanılacak.

SEC’in bu başvuruyu onaylaması durumunda hisseler NYSE Arca’da listelenecek. NYSE Arca’da New York Menkul Kıymet Borsası’nın aksine daha çok opsiyonlara önem veriliyor.

Bitwise’ın borsa yatırım fonu için özel olarak oluşturduğu departmanın başında yer alan John Hyland, şirketin SEC’e yaptığı başvuru hakkında bir açıklama yaptı. Hyland’e göre Bitcoin, fiziki olarak temsil edilebilecek kadar olgunlaşmış durumda:

“Kripto para sektörünün geçtiğimiz yıl içerisinde bir hayli yol kat ettiğini düşünüyoruz. ABD’deki fon düzenlemeleri gösteriyor ki geçtiğimiz 80 yıldır çeşitli bankalar ve tröst şirketleri, belli bir fon içerisindeki fiziki varlığın yönetimini üstlenebiliyor. Biz bunun Bitcoin için de yapılabileceğini düşünüyoruz.”

SEC’in bu yıl içerisinde bir Bitcoin ETF’sini onaylayacağını düşünen Hyland, şirketin SEC’ten onay alamama ihtimalinin olduğunu da hatırlatıyor.

SEC bundan bir süre önce VanEck ve SolidX tarafından yapılan ETF başvurusunu değerlendirmeye başladı. Bu başvuru aslında geçtiğimiz yıl yapılmış olsa da SEC, başvuru sürecini defalarca kez erteledi. SEC’in hala bu konu hakkında nihai bir karar vermesi bekleniyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment