Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Küresel Bitcoin ATM Sayısı 4.000’i Geçti! ATM’lerin Yarısından Çoğu ABD İçerisinde

Coinatmradar.com’un yayınladığı verilere göre, Bitcoin ATM cihazlarının sayısında inanılmaz bir artış var ve toplam cihaz sayısı dünya çapında 4.000 sınırını devirdi.

Bilinen verilere göre dünya çapında toplam 75 ülkede Bitcoin ATM’si var. Bunların 3’te 2’si Kuzey Amerika bölgesinde yer alıyor. Dünya çapındaki 4,519 Bitcoin ATM’lerinin, 2493 tanesi veya %55.9’u, ABD içerisinde yer alırken, 613 tanesi ise komşusu Kanada içerisinde hizmet vermekte.

ABD içerisindeki bölgelere kıyasla ise, Kaliforniya 475 cihaz ile birinciliği üstlenirken, Illinois 252 Bitcoin ATM’si ile onu takip etmekte. Coinatmradar verileri, Bitcoin ATM’lerinin sadece gelişmiş Avrupa ülkelerinde değil, aynı zamanda Latin Amerika ve Asya bölgesinde de ciddi anlamda artışta olduğunu gözler önüne sermekte. 2017 yılında dünya çapında 2000 Bitcoin ATM’sinden daha az cihaz vardı ve bu sayı sadece iki yıl içerisinde ikiye katlandı.

ATM artışında da liderliği üstlenen ABD, 2017 yılında 800 cihaza sahipken, 2019 yılının başlarında 2493 cihaza ulaştı ve 50 ABD eyaletinin 45 tanesinden en azından bir tane kripto para ATM’si mevcut. Dünya çapında en çok ATM üreten firmalar ise, Genesis Coin ve General Bytes olarak bilinmekte.

Bunun yanı sıra ülkemiz içerisinde de geçtiğimiz yıllarda Atatürk Havalimanı içerisine bir Bitcoin ATM’si kurulmuş olmasına rağmen bu kısa süre sonra kaldırıldı. Daha sonra geçtiğimiz aylarda İstanbul içerisine Türkiye’nin ilk olmasa da tek ATM’si yerleştirildi ve o tarihten beri kullanıma açık.

Söz konusu ATM’nin kullanımı hakkında bilgileri konu ile ilgili gönderimizden öğrenebilirsiniz:

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment