Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitwise Bitcoin ETF’si İçin Yaptığı Başvuruyu Geri Çekti

Kripto para şirketlerinden Bitwise, Bitcoin ETF’si (borsa yatırım fonu) için sunduğu başvuruyu geçici olarak geri çekti.

Yatırımcıların Güvenliği İçin

ABD Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yapılan açıklamaya göre Bitwise, Bitcoin ETF’si için sunduğu başvuruyu geri çekti. Bitwise’ın yöneticilerinden Matt Hougan konu hakkında yaptığı açıklamalarda bu kararın “yatırımcıların güvenliği için” alındığını söyledi.

Bitwise ilk olarak Ocak 2019’da bir ETF başvurusunda bulundu ve o zamandan beri SEC ile toplamda sekiz farklı toplantı gerçekleştirdi. Bitwise bu süreç içerisinde SEC’ye gerek Bitcoin ile gerek kripto para sektörünün işleyişi ile ilgili çeşitli raporlar sundu.

SEC ise Bitwise’ın sunduğu raporları yeterli bulmadı ve bundan bir süre önce Bitwise’a 112 sayfalık bir soru listesi gönderdi. Hougan tarafından yapılan açıklamalara göre Bitwise, SEC’nin gönderdiği bu soruları yanıtlamak için çalışmaya devam ediyor.

Bitwise Bitcoin ETF’si kurma fikrinden tamamen caymış değil. Hougan’ın açıklamalarına göre şirket yalnızca şu anki çalışmalarını yeterli bulmadı ve bu yüzden önerisini geri çekti. Ancak Bitwise bu öneri üstünde çalışmaya ve SEC ile yeniden buluşmaya kararlı.

Şirketin bu ETF başvurusunu ne zaman yineleyeceği ise henüz belli değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment