Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitwise Fiziki Teslimatlı Bir Bitcoin ETF’i İçin Başvuruda Bulundu

Bitwise Asset Management, NYSE Arca ile birlikte fiziki teslimatlı bir bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu oluşturabilmek için başvuruda bulundu.

Şirketin CEO’su Matt Hougan tarafından perşembe günü yapılan açıklamaya göre Bitwise, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonundan (SEC) ret aldıktan iki yıl sonra tekrar ETF başvurusunda bulundu.

Kurulması planlanan fonda bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine değil doğrudan bitcoin’e yer verileceğini belirten Hougan, bunun ilk seçenekten “daha iyi” olduğunu ve fiziki teslimatlı bir ETF kurmanın “nihayet mümkün olduğuna inandıklarını” söyledi.

SEC, Bitwise’ın 2019 yılında yaptığı başvuruyu 100 sayfadan uzun bir dosya hazırlayarak yanıtlamış, o dönemde bitcoin piyasasındaki manipülasyon riskine yönelik duyduğu kaygılar sebebiyle başvuruyu reddetmişti.

Bitwise’ın CEO’su, geride kalan 2 yılı aşkın süreyi konu hakkında “analiz yaparak” geçirdiklerini söyledi. Şirketin SEC’ye bugün sunduğu başvurunun uzunluğu, 250 sayfayı aşıyor.

Gary Gensler önderliğindeki Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, şu ana dek bir bitcoin ETF’i kurmak için yapılmış başvuruların hiçbirini kabul etmedi. Gensler, yaz aylarında yaptığı açıklamalarda, bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapmayı planlayan ve halihazırda değerlendirme aşamasında olan başvuruların nasıl değerlendirileceğini görmeyi “beklediğini” söylemişti.

Menkul kıymet regülatörü, bu başvurulardan bir kısmının onaylanmasına, reddedilmesine veya ertelenmesine yönelik kararını önümüzdeki hafta içerisinde verecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!