Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitwise: Kripto Para Ticaret Hacimlerinin Yüzde 95’i Yalan

Bitwise Asset Management tarafından yayınlanan bir açıklamaya göre günümüzde kripto para borsalarında görülen ticaret hacimlerinin yaklaşık yüzde 95’lik kısmı aslında gerçekleri yansıtmıyor.

Kripto para sektörünün önde gelen platformlarından olan ve sektör geneli hakkında çeşitli araştırmalar yapan Bitwise Asset Management, kısa süre önce yayınladığı bir açıklamada sonucunda kripto para borsalarında görünen ticaret hacminin büyük oranda yanlış olduğunu öne sürüyor.

Bitwise tarafından yayınlanan bu rapora göre Bitcoin’in piyasa genelindeki ticaret hacmi bazen 6 milyar dolar seviyesinde seyrediyor. Bitwise, durum böyleyken şu açıklamayı yapıyor:

“En yüksek hacimlere ulaşan borsaların ne yaptığı aslında tam olarak bilinmiyor. Piyasaya bildirilen bu ticaret hacimlerinin çok ciddi bir kısmı ya sahte ya da wash trading.

Bitwise yaptığı bu araştırma sırasında kripto para sektöründe yaygın olarak kullanılan Coinmarketcap platformunu kaynak olarak gösteriyor. Bitwise’a göre Coinmarketcap, hacim konusunda belki de en şüpheli verileri gösteren platformlardan biri durumunda.

Günümüzdeki kripto para ticaret hacimlerinin yüzde 95’lik bir kısmının sahte olduğunu iddia eden Bitwise, Bitcoin piyasasının aslında “görünenden çok daha küçük” ve “zannedilenden çok daha düzenlenmiş” olduğunu vurguluyor. Bitwise’ın çalışmalarına göre Bitcoin piyasası aslında 273 milyon dolar değerinde.

Ticari veriler hakkında araştırmalar yapan The Tie adlı bir platform da bu haftanın başlarında buna benzer bir rapor yayınlamış, kripto para borsalarındaki ticaret hacminin yüzde 90 oranında yanlış olduğunu öne sürmüştü.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment