Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Ticaret Şirketi Kripto Para Reklamlarını Yasakladı

Güney Amerika’nın en büyük e-ticaret şirketi olan Mercado Livre, platformundaki kripto para reklamlarını yasaklama kararı aldı.

Yerel kaynaklar tarafından yapılan haberlere göre Güney Amerika’nın en büyük e-ticaret şirketi olarak gösterilen Mercado Livre, bundan kısa bir süre önce şirket politikasında bazı değişikliklere gitti. Bu değişiklikler arasında kripto para reklamlarının yasaklanması ve bundan böyle Mercado Livre sitesinde görünmemesi de bulunuyor.

Şirketin aldığı yeni kararlara göre Mercado Livre sitesinde herhangi bir dijital paraya ilişkin reklam yayınlanmayacak. Halihazırda yayınlanan reklamlar ise bundan birkaç gün önce, 19 Mart itibariyle, kaldırılmaya başladı. Şirketin müşterilerine konu hakkında gönderdiği bildiriden bir kesit şu şekilde:

“19 Mart itibariyle aşağıdaki kategorilere giren ürünler hakkında reklam veremeyeceğinizi bildirmek isteriz:

  • Kripto paralar
  • Oyunlarda kullanılan ön ödemeleri kartlar

Bu kategorilere giren reklamlarınız olduğu ve bunlar kısa süre içerisinde engelleneceği için reklamlarınızı kaldırmanızı öneriyoruz. Aksi takdirde reklamlarınız yukarıda verilen tarih itibariyle siteden kaldırılacaktır.

Mercado Livre bundan birkaç ay önce sektördeki en büyük rakiplerinden biri olan Amazon’u Güney Amerika genelinde alt etmeyi başarmıştı. Şirket bu ayın başında yayınladığı bir açıklamada PayPal’den toplamda 750 milyon dolar değerinde yatırım aldığını belirtti.

Google ve Facebook gibi platformlar da Mercado Livre tarafından alınan bu karara benzer kararlar almışlardı. Google geçtiğimiz yılın mart ayında bir duyuru yayınlayarak Haziran 2018 itibariyle kripto para reklamlarını engellemeye başlayacağını açıkladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment