Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uluslararası Ödemeler Bankası: Banka ve Kripto Para İlişkisinin Sonuçları Öngörülemez

Uluslararası Ödemeler Bankası Genel Müdürü Augustin Carstens, bankalarla kripto para sektörü arasındaki ilişkinin zaman içerisinde ne yönde şekilleneceğinin henüz öngörülemeyeceğini düşünüyor.

Uluslararası Ödemeler Bankası’nın (BIS) genel müdürlüğünü üstlenen Augustin Carstens kısa bir süre önce kripto para sektörü hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Carstens konu hakkındaki açıklamalarında başlıca bankalar ve kripto paralar arasındaki ilişkiye değindi. Carstens’e göre yasal durumu hala kesin olarak belli olmayan kripto paralar, zaman zaman bankalar için bir hayli zorlayıcı olabiliyorlar.

Geçtiğimiz birkaç ay içerisinde epey popüler bir konu haline gelen “merkez bankası destekli dijital para” fikri hakkında yorumlarda bulunan Carstens, böyle bir projenin son derece karmaşık olabileceğini belirtiyor. Kendisinin düşüncelerinden bir kesit şu şekilde:

“Merkez bankası tarafından üretilen bir dijital para, bu bankanın para politikalarını ve genel finans sisteminin istikrarını ciddi ölçüde etkileyebilir.”

Carstens’a göre kripto paralar belli başlı açılardan gayet kullanışlı olabilirler. Ancak henüz ne gibi bir potansiyele sahip olduğu bilinmeyen kripto paralar, bankaların işini ciddi anlamda zorlaştırabilirler. Carstens’a göre Dünya genelindeki bankalar kripto paraları araştırmaya devam ediyor ancak bazı sebepler dolayısıyla temkinli yaklaşıyorlar:

“Merkez bankaları yenilikçi şeyleri sebepsiz yere kullanmamazlık yapmıyorlar. Ayrıca bu yenilikçi ürünleri sebepsiz yere kullanmaya da başlamamalılar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment