Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CFTC Yetkilisi: Kripto Para Projelerini İncelemeye Devam Ediyoruz

Bir yetkili tarafından yapılan açıklamalara göre CFTC, kendisine gelen kripto para projelerini aktif bir şekilde değerlendirmeye devam ediyor.

Blocktv tarafından birkaç gün önce paylaşılan bir habere göre ABD‘deki Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), Bakkt gibi kurumsal ticaret platformlarının da dahil olduğu bir grup kripto para projesini değerlendirmeyi sürdürüyor. Bu bilgi CFTC’nin yetkili isimlerinden Dan Berkovitz tarafından açıklandı.

CFTC’ye başvuran tüm projeleri “detaylı bir şekilde incelediklerini” ve bu projeleri “piyasaya kazandırmaya” çalıştıklarını vurgulayan Berkovitz, konu hakkında verdiği röportaj sırasında şöyle ekledi:

“Ancak öncelikle bu kripto para projelerinin tıpkı piyasadaki diğer ürünler gibi mevcut standartlara uyum sağladığından emin olmak zorundayız.”

Berkovitz tarafından yapılan açıklamalara göre CFTC, günümüze aktif olarak birkaç farklı kripto para projesini inceliyor ve bu projeler hakkında bazı değerlendirmeler yapıyor. Bu projelerin arasında son zamanlarda kripto para sektörünün ilgi odaklarından biri haline gelen Bakkt platformu da bulunuyor.

Berkovitz’e verdiği röportaj sırasında Bakkt’ın diğer projelere kıyasla daha farklı bir muamele görüp görmediği hakkında bazı sorular sordu ancak Berkovitz konu hakkında detaylı bir yorum yapmadı. Kendisinin açıklamalarına göre CFTC, proje ayırt etmeksizin kendisine gelen her başvuruyu kapsamlı bir şekilde değerlendiriyor ve ancak bu değerlendirmeler sonucunda bir karara varıyor.

Berkovitz röportajı sırasında son olarak CFTC’nin kripto para sektöründeki düzenlemeleri incelemeye devam ettiğini ve kısa süre içerisinde “halkı bilgilendirmek” istediklerini vurguladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment