Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BKCM CEO’su: XRP’nin Yükselmesi İçin Yardımcı Yazılımlar Gerekli

Kripto para ticaret şirketlerinden bir tanesi olan BKCM’nin CEO’su Brian Kelly, yatırımcıların Ripple söz konusu olduğunda büyük resmi göremediklerini dile getiriyor. CNBC ile konuşan Brian Kelly, hem Ripple defteri için hem de XRP koini için potansiyel faydalardan bahsediyor.

Ripple Ödeme Alanında Oldukça Önemli

Küresel ödeme sektörü inanılmaz derecede büyük bir sektör. Sınır ötesi ödemeler ve uluslararası bankacılık sistemindeki gelişmeler ile birlikte toplam adreslenebilir pazar önemli bir seviyede arttı. Brian Kelly’nin yaptığı açıklamalara göre pazarın büyüklüğünün 155 trilyon dolar olduğu iddia ediliyor. Kendisine göre 155 trilyon dolarlık böylesine güçlü ve büyük bir piyasanın tamamını hareket ettirmek için yaklaşık olarak 31 milyar dolar gerekiyor.

Ripple’ın asıl görevi, gerçek zamanlı brüt ödeme sistemi, döviz kuru ve havale ağı oluşturmaktır. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ve Ripple’da yer alan ekip, XRP’nin ödeme sektöründe önemli bir fayda sağlayabileceğine inanıyor. Potansiyel olarak bankaların uluslararası para transferlerinde %60’a kadar tasarruf sağlıyor. Ancak bu inanılmaz maliyet tasarruflarından yararlanmak için bankaların hem Ripple defterini hem de XRP koinini kullanmaları gerekiyor.

Nostro Hesaplarının Teslimatında Maliyet Tasarrufu Sağlanıyor

Nostro hesapları, uluslar arası bankacılık çerçevesinin ayrılma parçalarından bir tanesidir. Basitçe söylemek gerekirse bir nostro hesabı başka bir ülkede bir banka tarafından tutulan yabancı para cinsinden bir hesaptır. Uluslararası bankacılık faaliyetlerinden kaynaklanan harcamaların bir kısmı, bu yabancı hesapların tutulmasının envanter maliyetidir. Kelly’ye göre bankalar bu maliyeti yurtdışı hesaplarında yabancı para tutmak yerine Ripple defteri ve XRP koinlerini kullanarak kaldırabilirler.

Ripple, ödeme ekosisteminde dev adımlar atıyor. Başka hiçbir kripto para birimi, Ripple gibi böylesi stratejik bankacılık ortaklıklarına sahip değildir. Hem RippleNet hem de xRapid platformları, bankacılık ortakları ve finansal kurumlar açısından şu ana dek hiçbir sıkıntı çekmedi. Bununla birlikte XRP koininin değeri henüz Ripple aktivitelerinin hızlı genişlemesini yansıtmamaktadır.

Yukarıdaki XRP fiyat grafiğine bakıldığında, popüler borsa atasözü “the bigger the base, the higher in space” akıllara geliyor. Yani demek istiyor ki, bir kripto para ne kadar iyi bir zemin hazırlarsa o paranın geleceği o kadar iyi bir hal alıyor.

XRP fiyatları, genel olarak kripto para piyasasının geri kalanı ile uyumlu olarak 2018 başından bu yana bir gerileme yaşıyor. Ancak XRP fiyatları uzun zamandır oldukça geniş bir tabana sahip. Eğer Louise Yamada, Alan Shaw ve Smith Barney’in yaptığı tahminler doğru ise büyük bir XRP rallisi yaklaşıyor.

Bunun gerçekleşmesi için Kelly, Ripple’ın daha fazla yardımcı yazılıma ihtiyaç duyduğuna inanıyor. Ayrıca sadece muhasabecilik alanında değil, aynı zamanda kripto para alanında da kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söylüyor. Bu konular hakkında çeşitli yorumlarda bulunan Kelly şunları söyledi:

” Bir kripto para yatırımcısı iseniz ve Ripple’a yatırım yapacaksanız, defteri kripto para olmadan kullanabilmeniz gerekli ve çeşitli yardımcı yazılımlara ihtiyacınız var. “

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment